KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Sp adayını açıkladı kafalar karıştı!

SP'nin geçtiğimiz hafta belediye başkan adayını açıklaması siyaset gündemine bomba gibi düştü. Yaşanan gelişme AK Parti açısından avantaj olarak değerlendirilirken, SP'nin erken davranışı 'siyasi hata' olarak nitelendirildi. Gerekçe olarak ise ileriki süreçte Ak Parti'de doğabilecek küskünlüklerin yönelebileceği alternatiflerin ortadan kaldırılmış olması…

Sp adayını açıkladı kafalar karıştı!
10 EYLÜL 2013 SALI 16:11
0
4925
2
AA aa

Saadet Partisi'nin geçtiğimiz hafta içinde Genç'te gerçekleştirdiği toplantıda Genç Belediye Başkan Adayı'nı belirlemesi ve kamuoyuna açıklaması, ilçede siyasi hareketlilik oluşturdu.

Başkan adayının erken açıklanması ‘siyasi hata' olarak değerlendirilirken, bu hatanın AK Parti açısından avantaja dönüştüğü belirtiliyor. Kamuoyunda gözler partilerin adaylarına çevrilmişken SP'nin adını erken açıklamasının hata oluşunu savunan siyasi çevreler, gerekçe olarak ta şu öngörüleri paylaşıyor;

“Geçmişte AK Parti'nin tek alternatifi Has Parti iken, Has Parti'nin kapatılıp AK Parti'ye katılmasıyla milli görüş çizgisindeki seçmen tabanı için vazgeçilmez liman olan Saadet Partisi'nin bu denli bir hataya düşmesi manidardır. Belki de bilinçli bir adımdır. Burada oluşan tabloya bakıldığında AK Parti'nin elini güçlendiren bir adım söz konusudur. Çünkü seçim sürecinde adaylık nedeniyle yaşanması muhtemel küskünlüklerde büyük kitlelerin SP'ye katılımı söz konusu iken artık bu şans ortadan kaldırılmştır. Bu haliyle Genç'te AK Parti'ye alternatif olarak öne çıkan siyasi parti olarak ta sadece Hüda-Par kalmıştır.”

SP'NİN GENÇ ADAYI YILMAZ BOZKURT

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı, Saadet Partisi (SP) Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mesut Doğan ve GİK üyesi Muhittin Aytunç'un katılımıyla geçtiğimiz hafta içinde Genç'te ilçesinde gerçekleşti.

Genel merkez olarak 5 haftalık bir çalışma programı başlattıklarını ve bu çerçevede Genç'e geldiklerini söyleyen Saadet Partisi (SP) Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mesut Doğan, ‘‘Şuan 20 ilimizde çalışmalar yapılıyor. Biz de ekip olarak Genç İlçemizde gerekli çalışmaları gerçekleştirerek eskiden olduğu gibi milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partimizin bu seçimlerden çok güçlü çıkması için gayret edeceğiz''dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Saadet Partisi'nin Genç Belediye Başkan Adayı olarak Genç Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yılmaz Bozkurt olarak açıklanırken, Bingöl Merkez ve diğer bağlı ilçeler için ise Belediye Başkan adaylarının belirleme çalışmaların devam edildiği belirtildi.

HANGİ ADAY DİĞERİNİ ETKİLER?

Seçmenin yön değişikliğinin daha çok seçim atmosferine bağlı olduğu belirtilirken, AK Parti adayının seçim sonucunu belirleyeceği savunuluyor. Gerekçe olarak ta, bölgesel dengenin korunup korunmayacağı kaygısı gösteriliyor.

 

gencinsesi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mehmet (@Misafir_15525)
13 Eylül 2013 Cuma 16:13
isabetli bir karar verilmiştir. akp den aday adayı olup aday olamayanların küsüp geleceği saadet partisinde, sp adaylık kapıları kapatıp ancak milli görüş çizgisinde er olarak çalışması mesajı vermiştir. ve böylelikle başkan seçilip daha sonraki süreçte menfaata dayalı başka partilere geçişler de önlemiş olmuştur. hayırlı olsun.
ali ali (@Misafir_15497)
12 Eylül 2013 Perşembe 01:22
yukarıdaki haberde belırttığınız uzere saadet partısı erken davranarak hata değil tam aksine dik durarak hiç bir partinin alternatifi olmadıgını göstermiştir en azından bu partıden şu partıden aday olamazsam nasıl olsa bır partı bulurum dıye duşunup ortalıkta gezen dava adamlığından uzak tamamen kendi menfaatleri doğrultusunda hareket edenlere güzel bir set çekmiştir. bundan dolayı sp li yöneticileri bu davranışlarından dolayı kutluyorum...
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın