KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Sorunlar devam ediyor

Bayram: “Yayalar yolda, araçlar kaldırımda. Korsan yolcu taşınıyor, duraklar amacına uygun kullanılmıyor. Başıboş hayvanlar yolları esir almış durumda.”

Sorunlar devam ediyor
03 HAZİRAN 2009 ÇARŞAMBA 09:55
0
1092
0
AA aa
Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, Bingöl genelindeki trafik sorunlarının masaya yatırılması için ilçe temsilcileriyle ön görüşme yaptı. İl ve ilçe merkezlerindeki sorunların konuşulduğu toplantıda halkın şikâyetleri de değerlendirildi.
Toplantı sırasında gazetecilerin görüşlerini de alan Bayram, sorunların kangren haline dönüştüğünü, çözüm yollarının ise etkisiz kaldığını vurguladı.
Sorunların çözülmesi için ilgili tüm kurumları göreve çağıran Bayram, bu konuda üzerlerine düşen her türlü ek sorumluluğu yerine getireceklerinin altını çizdi.
Kaldırımlar ve yollar işgal altında
Bingöl'ün uzun yıllardır devam eden sorunlarından birinin ‘yol ve kaldırım işgali' olduğunu belirten Bayram, Bingöl Belediyesi'nin bu konuda aktif olması gerektiğini söyledi.
Kaldırım işgallerine yönelik denetim başlatan belediyenin aynı uygulamayı yol işgalleri için de başlatması gerektiğini kaydeden Bayram: “Esnafların bıraktığı malzemelerin yanı sıra kaldırımların, park edilen araçlar nedeniyle işgal altında olduğunu görüyoruz. Haliyle yayalar yolda yürüyor. Bu kez araç trafiği tehlikeye giriyor. Bu konuda gerekli düzenlemeler yapılmalı ve kararlar en kısa sürede ciddiyetle uygulanmalı” dedi.
Kent merkezinde yaşanan park sorununun devam ettiğini belirten Bayram: “Ana caddeler nerdeyse işgale uğramış, bunla ilgili düzenlemeler mutlaka olmalı. Özellikle galerilerin şehir merkezinde olması büyük sorun teşkil ediyor. Genç Caddesi Dört Kavşağı'nda galericilere ait araçların satılığa çıkarılması, anayolun kullanılmasına engel teşkil ediyor” ifadelerini kullandı.
Yolcu taşımacılığı düzensiz
Şehirlerarası, ilçe ve köy yollarında korsan taşımacılık yapanların bulunduğunu dile getiren Bayram, bir diğer büyük sıkıntının da kent merkezindeki şehir içi yolcu taşımacılığında yaşandığını vurguladı.
Durak harici yolcu indirip bindirildiğini, fazla yolcu alındığını ve bunun da halk tabanında ciddi sıkıntılar oluşturduğunu anlatan Bayram: “Yolcu duraklarının olamaması gerektiği noktalarda yolcu indirilip bindiriliyor. Kavşaklarda yolcu taşıma araçlarının yolcu indirip bindirmesi sorun oluşturuyor. Normalde yasal olarak kavşaklarda yolcu duraklarının olamaması gerekir. Ama Bingöl'de bu yapılıyor. Yasaların dışında yolcu durakları oluşturulmuş, herkes buna göz yummuş. Bize gelen şikâyetlerin başında halk otobüsleri yer alıyor. Özellikle yolcuların fazla alınması, durak olmayan yerden yolcu alınması ve benzeri sorunlar vatandaşın tepkisine neden oluyor. Bunun mutlak suretle çözüme kavuşması gerekir” diye konuştu.  
“Başıboş hayvan sorunu çözülemiyor”
Trafiğin en büyük ve çözülmez hale gelen sorununun başıboş hayvanlar olduğunu ifade eden Bayram, sürücülerin ciddi tehlike altında olduğunu belirtti ve ekledi: “Başıboşa hayvanlar yüzünden sürekli kaza oluyor, trafik aksıyor, sürücüler ciddi tedirginlik içinde. Ne yazık ki bu güne kadar bu soruna çözüm bulunamıyor. Hep kesileceği söylendi ama sorun çözüm bulunmuş değil. Buna benzer birçok sorun masaya yatırılarak çözüm bulunması gerekir. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın