KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Sorumluluk siyasetçilerdedir, siyasi patilerdedir

TBMM'de Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven'in sözleriyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Baluken, özeleştiri ve empati duygusu üzerinden çerçeve bulan bir açıklama olduğunu söyleyerek, Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesiyle ilgili özeleştiri ve empati duygusu ile çözülebileceğini söylediklerini hatırlattı.

Sorumluluk siyasetçilerdedir, siyasi patilerdedir
10 EKİM 2012 ÇARŞAMBA 05:49
0
1988
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, "Sorumluluk siyasetçilerdedir, siyasi patilerdedir. Yapılan açıklamaları kamu görevlisinin bir çağrısı, çığlığı olarak değerlendirmek gerekiyor" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven'in açıklamalarını siyaset kurumuna ve siyasetçilere çağrı olarak algılamak gerektiğini ifade eden Baluken, "Bu ülkedeki bütün can kayıplarına ayırım yapmadan üzülmek gerektiğini, o yangını herkesin kendi içinde gerektiğiyle ilgili tespit son derece önemli. Biz başından beri asker, polis, korucu, sivil, ayırım yapmadan ülkedeki bütün can kayıplarının, vicdanı sorumluluğunun hepimizin omuzlarında olduğunu, bununla ilgili siyasi sorumluluğun bir an önce, can kayıplarının giderecek şekilde Türkiye'nin demokratikleşmesiyle ilgili çözümler üretmek zorundayız. Bu sorun bilançoları yarıştırarak, 'ben daha fazla öldürdüm' yaklaşımı göstererek çözülebilecek bir sorun değildir" şeklinde konuştu.

Dağa çıkan gençlerle ilgili sorumluluk bildiren sözlere de değinen Baluken: “Siyasetçilerin de artık şapkalarını çıkarıp, önlerine koymaları gerekiyor. Bu ülkede gerçekten demokratik siyaset kanalları tıkalı olduğu için, bu ülkede hak ve özgürlük talepleri şiddetle bastırıldığı için, deyim yerindeyse her türlü demokratik hak arama yöntemi maalesef devlet tarafından boğulmaya çalışıldığı için, insanlar farklı hak arama yöntemlerini başvuruyorlar" ifadelerini kullandı.

Güven'in tespitlerinin doğru yapılmış, çözüm noktasında da kaygıyı barındırdığını söyleyen Baluken: “Sorumluluk siyasetçilerdedir, siyasi patilerdedir. Yapılan açıklamaları kamu görevlisinin bir çağrısı, çığlığı olarak değerlendirmek gerekiyor. Biz bölgeye gittiğimizde de, diyalogda bulunduğumuz bütün güvenlik güçleri de böylesi bir kaygının, böylesi çatışmalı bir sürecin bitmesi gerektiği çok daha rahat gözlemleyebiliyoruz. Bu kamu görevlisinin belirtmiş olduğu düşüncelerin umarız ki bünyesinde bulunduğu Bakanlığın politikalarına sirayet etmesini, kendi Bakanlığı diline sirayet etmesi ve genel olarak da bir çözümün ilk aşaması olarak temenni ediyoruz. Önemsenmesi gerekir, ama mutlaka sorumluluk mevkiinde bulunanlarında kendi sorumluluklarını hatırlayacak şekilde sahiplenmesi gerekir" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın