KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Kasım 2025 Cuma
°C

Solhanlı öğrenciler Elazığlı kardeşlerine el uzattı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde öğrenciler, 'Elazığ'daki kardeşlerimize sende elini uzat' sloganıyla depremzedelere yardımcı olma adına kampanya başlattı.

Solhanlı öğrenciler Elazığlı kardeşlerine el uzattı
29 OCAK 2020 ÇARŞAMBA 16:38
0
6658
0
AA aa

Solhan ilçe kütüphanesinde ders çalışan öğrenciler 6.8'lik depremin vurduğu Elazığ'da yaşayanlara yardımcı olmak için bir kampanya başlattı. Öğrenciler, depremzedeler için ne yapabiliriz diye başlattıkları kampanya ile ilk etapta kütüphaneye kurdukları kartondan sandık ile para toplamaya başladı. Öğrenciler verilecek destekle kampanyayı büyüterek kumanya, bebe bezi ve battaniye de ekleyerek kampanyalarını sürdürmeyi hedefliyor.160 koli kumanya hazırlayıp yollamayı hedefleyen öğrenciler, şuana kadar 100 koli hazırladı.

Öğrencilerden Çetin Karabulut, “Arkadaşlarımızla kütüphanede ders çalışıyoruz. Malumunuz Elazığ'da bir affet yaşadık. Bu affettin ardından arkadaşlarımızla bir karar aldık bizde bir şeyler yapalım diye. Ne yapabiliriz diye konuşurken bunun sonucunda para toplayalım dedik. Burada ders çalışan öğrencilerden ne toplayabilirsek. Ardından çok güzel tepkiler aldık. Bunu daha da ilerletmek istedik. Kendi üniversiteden eski arkadaşlarımızı aradık sağ olsun onlarda bizi geri çevirmedi. Herkes elinden geleni yaptı. Güzel bir para topladık. Bizim ilk hedefimiz buraya bir sandık koyup sandıkta topladığımız parayı göndermek istiyorduk baktık iyi para geldi biz dedik bunu daha güzel bir şekilde değerlendirelim. Yardım kolileri hazırladık onların içinde gıda malzemesi var, çocuk malzemeleri var. Her yaşa göre çocuk bezi, bebe maması, ıslak mendil falan. Hedefimiz ilk etapta 160 koli, şuana kadar 100'e yakın koli hazırladık. Herkesin buna destek vermesini bekliyoruz. Biz elimizden geleni yapıyoruz umarım herkesin yardımı dokunur” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Eyüp Çakar ise, “4 yıl Elazığ'da okul okudum şuan üniversiteye hazırlık için Solhan'da bulunuyorum. Geçen günlerde Elazığ'da yaşanan depremden dolayı her ne kadar 200 kilometre uzak olmamıza rağmen bizlerde o psikolojiyi şuan yaşayabiliyoruz. Ulaştığımız arkadaşlarımızdan çoğu şuan dışarıda o soğukta eksi derecelerde dışarıda bekliyorlar. Biz arkadaşlarımızla Solhan Kültür Merkezi kütüphanesinde ders çalışılıyoruz. Bu depreme kayıtsız kalmamak için bir yardım kampanyası başlatmayı hedefledik. İlk hedefimiz küçük bir kutu ile başlamaktı. O kutuyu kütüphanenin içine değil de koridora bıraktık konferansa katılan insanlarında yardım edebilmesi için. Biz elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. 160 koliye yakın hedefimiz vardı 100 koli hazırladık. Sizden gelen yardımları bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
13.11.2025
14:44
Bingöl`den Sudan`daki katliamlara tepki
Bingöl'den Sudan'daki katliamlara tepki
Sudan'ın Darfur bölgesinin en önemli şehirlerinden El-Faşir'de yaşanan sivil katliamları, hastane baskınları ve zorla tehcir uygulamalarını şiddetle kınayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, uluslararası topluma çağrıda bulundu; 'Sudan halkına yönelik bu vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır'
13.11.2025
11:22
TMMOB`dan İmar Planı Tepkisi!
TMMOB'dan İmar Planı Tepkisi! 'Tarımsal üretimi bitirir, deprem riskini artırır!'
TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, 238 hektarlık imar genişleme planının 1. sınıf tarım arazilerini yok edeceğini ve deprem riski yüksek bir zeminde büyük tehlike oluşturacağını belirterek 'Bu yanlıştan dönün' çağrısında bulundu.
12.11.2025
16:58
Şehitlerin naaşı Türkiye`ye getiriliyor
Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getiriliyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında, uçuş ekibiyle birlikte 20 personel şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar sürerken, uçağın karakutusunun bulunduğu öğrenildi. İletişim Başkanı Duran; 'Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir' açıklamasında bulundu.
12.11.2025
16:25
Bingöl Üniversitesi`nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.
12.11.2025
16:08
Bingöl ADEM-2`de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Bingöl ADEM-2'de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Yaklaşık 60 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonrasında, KETEM Kanser Tarama Aracı aracılığıyla katılımcılara mamografi, HPV testi ve kolorektal kanser tarama testleri uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın