KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Solhan'dan örnek proje

“Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı Solhan Belediyesi Kanalizasyon Projesi” Doğu İlleri Kalkınma Birliği(DOKAB)  tarafından örnek proje seçildi. Proje Koordinatörü Mahmut Bingöl, Solhan'ın altyapı probleminin büyük ölçüde bittirildiğini vurguladı.

Solhan`dan örnek proje
29 EKİM 2007 PAZARTESİ 11:36
0
1945
0
AA aa
‘2004 Yerel Seçimleri'nin ardından görevi devralan ve kısa sürede gerçekleştirdiği yeniliklerle Solhan'a yeni bir ivme kazandıran Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, kurduğu ekiple başarısını arttırmaya devam ediyor. Çalışmalarına ‘önce altyapı' sloganıyla başlayan Çavuşoğlu, “Solhan Belediyesi Kanalizasyon Projesi” ile Solhan'ı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde örnek projecilik alanında birinci sıraya taşıdı. “Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı Solhan Belediyesi Kanalizasyon Projesi” Doğu İlleri Kalkınma Birliği(DOKAB)  tarafından örnek proje seçildi.
Bu gelişmelerle ilgili açıklamayı Proje Koordinatörü Mahmut Bingöl yaptı.
Yapımı devam eden 104 proje içinde altyapıda örnek proje seçilen “Solhan Belediyesi Kanalizasyon Projesi” ile 28 kilometrelik kanalizasyon hattı döşendiğini ifade eden Bingöl, projenin bitme aşamasına geldiğini söyledi.
“Solhan'ın Altyapı Sorunu Bitiyor””
Projenin yürütülmesi aşamasında işlemlerin eksiksiz olarak yerine getirilmesi, uygulamasındaki ‘standartlara uygunluk' ve ‘projenin zamanında bitirilmesi' gibi olguların projenin örnek proje seçilmesinde önemli etkenler olduğunu vurgulayan Bingöl, önümüzdeki günlerde müşavir firma ve kendileri tarafından proje hakkında bir sunum yapılacağını aktardı.
Projenin uygulamasını eksiksiz ve gerektiği gibi yaptıklarını kaydeden Bingöl: “Teknik olarak standartlara uygun bir proje gerçekleştirdik. Proje kapsamında ana arterlerin hepsi yapıldı. Şu an itibariyle Solhan'ın kanalizasyon sorunu çözüldü.” dedi.
Altyapının, bir şehrin medeniyet göstergesi olduğunu vurgulayan Bingöl, hem Solhan'a böyle proje kazandırılmasından hem de standartlara uygun yaptıkları bu projenin örnek seçilmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını da ifade etti.
Solhan Deresi artık temiz akacak
28 Haziran 2007'de başlayan proje ile iki yıllık çalışmayı 4 ayda bitirdiklerini söyleyen Bingöl, çalışmanın hızlı yürütülmesi nedeniyle vatandaşa rahatsızlık verildiğini ancak çalışmaların her aşamasında vatandaştan büyük yardım gördüklerini söyledi.
‘Projenin sonunda ilçe halkının rahata kavuşması bizi mutlu etmiştir' diyen Bingöl: “Vicdani sorumluluğumuzun gereğini yerine getirdik. Bu Proje sonrası artık Solhan deresine kanalizasyon suları ve atıkları akmayacak. Solhan deresinde sağlıklı bir ortamda balık avlanabilecek. Solhan dersi artık ilçemiz için bir kara leke değil bir doğal güzellik olacak” diye konuştu.
Projenin ‘örnek proje' seçilmesiyle birlikte bundan sonra yapılacak hibe projelerinin kabul edilme şansının arttığına işaret eden Bingöl, “Çalışmalarda verdiğimiz rahatsızlığa karşılık gösterdikleri anlayışlarından dolayı Solhan halkına teşekkür ediyor, projede emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.
Avrupa Birliği tarafından altyapıları destekleme kapsamında yapılan ve toplam maliyeti 1 milyon 691 bin EURO olan ‘Solhan Kanalizasyon Projesi'nin yüzde 90'ı Avrupa Birliği Hibe Fonları'ndan karşılanırken, yüzde 10'luk kısmı Solhan Belediyesi tarafından karşılanıyor.
 

 


BingolOnline / Bingöl Kent Haber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın