KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Solhan'da yayalar için üst geçit

Bingöl’ün Solhan İlçe Emniyet Müdürü Yurdaer, ilçe girişinde meydana gelen trafik kazalarının önüne geçmek için üst geçit yapılacağını söyledi.

Solhan`da yayalar için üst geçit
04 EYLÜL 2012 SALI 05:33
0
1549
0
AA aa

Solhan İlçesi'nde ilçe girişinde meydana gelen trafik kazalarının önüne geçmek için üst geçit yapılacak.

Her yıl onlarca kazasının meydana geldiği Solhan Yenimahalle Atatürk İlköğretim Okulu geçişine üst geçit yapılacağını belirten Oğuz Yurdaer: “Yayaların karşıdan karşıya kontrolsüz geçişlerinden dolayı çok sayıda kaza meydana gelmektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarla yapılan sohbetlerde en çok yol güvenliği ve yoldaki trafik işaretleri ve trafik kazalarına yönelik tedbirlerle ilgili sıkıntılar dile getiriliyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam ettik. Sinyalizasyon ile trafik ışıkları ve üst geçit talebimizi Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ilettik. Trafik ışıkları ve sinyalizasyon talebi karşılanmadı, fakat Karayolları teknik elemanlarınca yapılan incelemeler sonucunda Yenimahalle'de üst geçit yapılması uygun görüldü. Üst geçit yayalar için önemlidir. İlçemizde bir üst geçidin olması, çocuklarımızın üst geçidi tanıması, üst geçit kültürünün aşılanması için de önemlidir. İlk etapta kullanım konusunda sıkıntı yaşanacaktır. Bu kültürü çocuklarımıza öğrettiğimizde faydasını da göreceğiz. Üst geçit tek başına da yetmiyor. Orta refüjün de yapılması gerekiyor” dedi.

‘Bir nevi vatandaşlarımızın istediği yerden yolu kullanmak suretiyle karşıdan karşıya geçmeleri engellenmelidir' diyen Yurdaer: “Her noktadan yolu kullanıp karşıya geçebiliyorsak yine sıkıntı vardır. Belli yerlerde yaya geçişleri belirtilmeli ve bunların dışındaki yerlerde ise orta refüj yapılarak yolun her noktada yayalarda kullanılması engellenmelidir. Trafik güvenliği için fiziksel tedbir şarttır. İlçemizde en çok kaza şehir geçişinde meydana gelmiş ve burada meydana gelen kazaların hemen hemen hepsi yaralanmalara neden olmuştur. Fiziksel tedbirlerle bunlar aza indirilebilir. Trafik ışıkları da kurulmalı ancak Karayolları şimdi bunu uygun görmemiştir. Solhan'da büyük bir ihtimalle ekim ayında MOBESE ve Plaka Tanıma Sistemi uygulanacaktır. Bu uygulama ile sürücülerimizin de dikkatli ve kontrollü araç kullanmaları sağlanacaktır. İlçenin geleceği için önem arz eden konularda ilçe halkımızın ve sivil toplum örgütü temsilcilerimizin gelip sıkıntılarını paylaşmalarını ve çözüme katkıda bulunmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın