KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Solhan'da trafik çilesi

Solhan’ın şehirler arası yol güzergahında olmasından dolayı çarşı merkezinde trafik yoğunluğu yaşandığını dile getiren vatandaşlar, geçiş güzergahına yapılan araç parkının trafik sorununu beraberinde getirdiğini söyledi.

Solhan`da trafik çilesi
08 AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ 23:18
0
2003
0
AA aa

Taşıt ve yaya trafiği ile ilgili düzenleme bekleyen vatandaşlar, yetkililerin konuyu gündemlerine almalarını bekliyorlar.

İlçedeki trafik sorununun, oto park yetersizliğinden ve kaldırım işgalinden kaynaklandığını dile getiren vatandaşlar, trafik sorunun çözümü için yetkililerden çözüm bekliyorlar.

D-300 Karayolunun ilçe merkezinden geçişi nedeniyle çarşı merkezinde trafik yoğunluğu yaşandığını dile vatandaşlar, yetkililerin sorunun çözümüne ilişkin bir girişimleri olmadığını iddia ederek, var olan otoparkların kullandırılması ve eksik olması durumunda yeni otoparkların yapılması, yaya geçişleri ve kaldırım işgali için de çalışmaların yapılmasını beklediklerini ifade ettiler.

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Boğlan Bulvarı'ndaki trafik yoğunluğuna dikkat çeken vatandaşlar, şehirler arası geçiş güzergahına araçların park edilmesi ile de trafik sorununu beraberinde getiriyor.

Yol kenarlarına park edilen araçlar nedeniyle yoldan geçen vatandaşlar işyerlerine giremediği gibi kaldırımları da kullanamadıklarını belirten duyarlı vatandaşlar, Ana yolda araçların park edilmesinin trafikte tehlikeye neden olduğu gibi aynı zamanda ilçemiz için görüntü kirliliğine de sebep olduğunu söylediler.

Çarşı merkezine araç parkında ısrar edenlere yönelik bir yaptırımın olmadığını belirten vatandaşlar, araç park alanlarının da eksikliğinin trafik sorununa davetiye çıkardığını belirttiler.

Trafik sorununun kangrenleştiğini ve bunun asıl sebebinin ise düzensiz araç parkı ve mini terminalin yeterince kullanılmamasından dolayı olduğunu aktaran vatandaşlar, sorunun çözümü için yetkililerin düğmeye basma zamanının geçtiğini ifade ettiler.

ESNAF MAĞDUR, VATANDAŞLAR RAHATSIZ

İşyerleri önüne ve özellikle kaldırımlara yapılan araç parkının büyük sorun teşkil ettiğini söyleyen bazı işletme sahipleri, esnaflar olarak yaşadıkları sorunun farkına varılmasını beklediklerini söyleyerek Solhan'a gelen yabancıların yol kenarında park halindeki araçlardan başka bir şey görmediklerini söylediler.

İlçeden geçen yolcuların Solhanlıların kaldırımları kullanmadığı yönündeki eleştirilerine dikkat çeken ve görüntünün haklı olduklarını gösterdiğini belirten vatandaşlar, “Vatandaşın kaldırımları kullanmamasının sebebi, kaldırımların işgal edilmesidir. İnsanlarımız kaldırımları kullandığı, araçların otoparklara çekildiği zaman ilçenin güzel bir görünüme sahip olduğu herkes tarafından kabul edilecektir. Düzensiz park yapılmasından dolayı esnaf mağdur oluyor vatandaşlar rahatsız. Yollar; araç geçişinden çok park alanına dönmüş, kaldırımlar da yaya geçişinden çok tezgahlarla kapılmış durumdadır. Yetkililerin bu sorunlara yönelik çalışmalarını istiyor ve ilçemizin hak ettiği yere gelmesi için hepimiz üstümüze düşeni yapmalıyız” ifadelerini kullandılar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın