KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Solhan'a yüksekokul müjdesi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yer tespit işlemlerinin sonlanmasıyla Solhan’a Yüksekokul yapılacağının müjdesini verdi.

Solhan`a yüksekokul müjdesi
14 NİSAN 2012 CUMARTESİ 10:58
0
3538
1
AA aa

Kalkınma Bakanı Yılmaz, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Solhan'ın sorunları ile ilgili TBMM'ye vermiş olduğu soru önergesini yanıtladı.

Solhan halkının Bingöl Üniversitesi'ne bağlı bir fakülte ya da yüksekokul açılması ile ilgili yıllardır somut bir beklentisi olduğuna dikkat çeken Milletvekili Baluken, “Bingöl Üniversitesi'ne bağlı olmak üzere; Solhan ilçemizde yüksekokul veya fakülte açmayı düşünüyor musunuz? Bu konuda proje veya ihale aşamasında olan bir çalışma söz konusu mudur?” sorularını yöneltmişti.

Baluken'in önergesini yanıtlayan Bakan Yılmaz, “Meslek yüksekokulları, ilgili üniversitelerin teklifi üzerine YÖK Genel Kurulu tarafından alınan karar üzerine kurulmaktadır. Fakülte, yüksekokul ve enstitü gibi akademik birimler ise, ilgili üniversitenin teklifi YÖK tarafından uygun görülmesi üzerine MEB'e sevk edilmekte ve MEB tarafından da uygun görülmesi takiben Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmaktadır. Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hazırlanan ve Bakanlığımız tarafından da uygun görüş verilen, 2009-2023 yılları arası dönemi kapsayan Üniversite Gelişme Planı'nda Solhan İlçesinde Meslek Yüksek Okulu (MYÖ) kurulması öngörülmektedir. Belediye, anılan MYO'nun kuruluşu amacıyla yer gösterme işlemini tamamlama üzeredir. Söz konusu işlemin tamamlanmasını müteakip yatırım gerçekleştirilecektir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
bingolnurullah@gmail.com (@Misafir_8692)
19 Haziran 2012 Salı 15:07
Solhan akp hükümeti döneminde çevresi ve çehresi en fazla değişen ilçelerden biri,yalnız egitim konusunda gerek bakan gerek vekiller yeterli ilgiyi gostermemekte.bakan bey 12 haziran 2011 seçimleri öncesinde solhanda gercekleştirdiği akp mitinginde (bingöl eski milletvekili dr. mahfuz güler ile beraber) solhan a saglık myo sözü verdiği halde hala oyalayıcı nitelikte konusmaktadır..bakan-milletvekilleri-bingöl üniversitesi rektörü..bu bermuda üçgeninde nelerin olp bittğini bilememekteyiz...
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın