KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Solhan yolu ihale edilecek

Daha önce 8 kilometresi BSK yapılan Bingöl-Solhan karayolunun kalan 62 kilometresi de BSK ile kaplanacak. Bakan Yılmaz, ihalenin 30 Mayıs’ta yapılacağını bildirdi.

Solhan yolu ihale edilecek
14 MAYIS 2016 CUMARTESİ 05:59
0
5099
1
AA aa

Kalkınma Bakanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl-Solhan karayoluyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Solhan yolunun tümüyle BSK ile kaplanması için 30 Mayıs 2016 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesinin yapılacağını belirten Bakan Yılmaz, Bingöl'de yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Bakan Yılmaz, “AK Parti hükümetlerinden önce Bingöl'e sadece 5 km bölünmüş yol yapıldı ve toplam 62 milyon TL harcandı. Oysa toplam 612 kilometre yol ağına ve 250 kilometre bölünmüş yolağına sahip Bingöl, 2002-2015 AK Parti Hükümetleri döneminde 199 kilometre bölünmüş yol ağına kavuşturuldu, bu yolların 37 kilometrelik kısmı BSK seviyesinde tamamlandı, ayrıca 206 kilometre tek yol yapılarak toplam 1 milyar 206 milyon TL harcandı” dedi.

2016 yılı programında 20 kilometre bölünmüş yol, 15 kilometre BSK ve 20 kilometre tek yol olmak üzere yolun bitirilmesinin hedeflendiğini ve bu yollar için de 180 milyon TL harcanacağını kaydeden Bakan Yılmaz, 2016 sonu itibariyle 250 kilometrelik bölünmüş yol ağının yüzde 88'inin gerçekleşmiş olacağını belirtti.

Bakan Yılmaz, Bingöl-Solhan yolunun ihalesinin yapılması sonucunda programda bulunan 250 kilometrelik BSK yollarının yüzde 52'sinin ihalesinin hâlihazırda yapıldığını,  2016 yılı sonu hedefleri ile birlikte Bingöl ilinde 52 kilometre BSK seviyesinde yolun tamamlanacağını ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
adnan evcin (@Misafir_19658)
14 Mayıs 2016 Cumartesi 12:21
KİĞI SANCAK ADAKLIlar istanbuldan ankaradan ve ya yurdun her tarafından Bingöl havalimanını pek kullanmadıkları genelde elazığ havalimanını kulanmaktadırlar nedeni sorduğumuzda Bingöl sancak kiğı yolunun çok bozuk ve çok virajlı kışın genellikle sancaktan bingöle inerken yolun keskin virajlı olduklarından bu yoldan gitmekten vaz geçtikleri ve kiğıya adaklıya sancağa 200 km lik yol olan elazığ havalimanı yolunu kullanmaktadırlar halbuki Bingöl havalimanı yolu sancak kiğı ya 75 80 km dir bu yolun yeniden etüt yapılması virajların kalkması
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın