KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Solhan katliamı anıldı

1992 yılında Bingöl'ün Solhan İlçesi Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası Çeşme mevkiinde köylerine giderken PKK terör örgütü mensuplarınca öldürülen 19 sivil vatandaş, düzenlenen törenle anıldı.

Solhan katliamı anıldı
21 EKİM 2010 PERŞEMBE 08:53
0
6070
1
AA aa

Solhan'ın Hazarşah Köyü Aksakal Mezrası'nda 20 Ekim 1992'de PKK'lı teröristlerin otobüsten indirerek katlettiği 19 köylünün yıl dönümü nedeniyle bu gün bir anma töreni düzenlendi. 

Solhan Kaymakamlığı ile Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği ( BİŞHAK) tarafından ortaklaşa düzenlenen Hazarşah Aksakal Mezrası Çeşme Mevkiindeki anma programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Mustafa Korkut Özaslan, 49 Motorlu Piyade Tugay Komutanı İsmail Hakkı Önder, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay H. Zafer Karataş, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, askeri yetkililer bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Balkanlıoğlu, PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen katliamda yakınlarını kaybeden Hazarşah köyü sakinlerine başsağlığı dileyerek, “8 aylık hamile bir kadını, 80-90 yaşındaki ihtiyarlar dahi burada hunharca katledildi. PKK terör örgütünün en büyük zararı bölge halkına olmuştur. Hepimiz öncelikle bu memlekete bağlıyız. Bu memleketin topraklarını el birliğiyle savunduk ve savunmaya devam edeceğiz, Kurtuluş Savaş'ında Rusları burularda durduran sizler değil misiniz? Ruslar Erzurum'a kadar geldi, ancak Bingöl'e girmeden durduruldular, Bingöl halkı hiçbir zaman terör örgütüne destek olmadı ve olmayacaktır. Bu nedenle Bingöl halkına teşekkür ediyorum. Halkımız devamlı devletine ve milletine bağlı olmuştur ve olmaya devam edecektir. Hani bir atasözü vardır, orman dile gelmiş demiş ki balta bizi kesmez sapı bizden olmazsa demiş, onun için eğer içimizde kötü niyetli insanlar varsa bunları devlet güçlerine bildirerek birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan şer güçlerine fırsat vermemeliyiz” diye konuştu.

Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programında, Hazarşah Jandarma Karakol Komutanı Erhan Su, BİŞHAK Başkanı ve GKK'larında Enver Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak terör örgütü PKK lanetlendi.

Konuşmaların ardından protokolün katılımıyla PKK'yı lanetleyen yürüyüş yapıldı. Kalabalık anıtın önünden Hazarşah Köyü'ne kadar ellerinde Türk bayraklarıyla ve pankartlarla yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Kalabalık sık sık' Kahrolsun PKK' ‘ Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla terörü lanetlediler.
 

 

 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
meneşkut (@Misafir_188)
21 Ekim 2010 Perşembe 15:09
Evet 18 değil bin onsekiz yıl geçse de bu vahşeti asla ve asla unutmayacağız. bu bölge de veya herhangi bir yerde insanlığa, insan hayatına yaşlı, çocuk ve anne karnındaki bebeğin hayatına kast eden, etiren ve göz yuman sözde insanlara(insan kılığındaki canavar hayvanlara) lanet olsun . 75 yaşıdaki masum suçsuz ihtiyara 18 kurşun sıkan zihniyete lanet olsun.
10.05.2024
18:34
'Eğitimde şiddet yasası çıkarılsın!'
'Şiddete yönelik önlem almanız için daha kaç eğitimcimizi yitireceğiz?' diyen Dursun, 'Artık yeter!' diyerek eğitimde şiddet yasası çıkarılması çağrısında bulundu! Dursun, ailelere ve tüm topluma da çağrıda bulundu; 'Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir!'
10.05.2024
18:03
Eserleri
Eserleri 'Kadın El Emeği' Sergisinde Görücüye Çıktı
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de mesleki eğitim alan kadınların ürettikleri eserler, Miliamall AVM'de açılan sergide görücüye çıktı. Elde edilen gelirlerle hane bütçelerine katkıda bulunacaklar.
10.05.2024
16:54
Babacan`a ‘En iyi erkek fantazi pop ödülü`
Babacan'a 'En iyi erkek fantazi pop ödülü'
Ses sanatçısı hemşehrimiz Yadin Babacan'ın Yaw He He adlı tekli single şarkısı 'En iyi erkek fantazi pop ödülüne layık görüldü.
10.05.2024
15:57
Araziye gizlemişlerdi! Jandarma buldu
Araziye gizlemişlerdi! Jandarma buldu
Bingöl Valiliği, Genç İlçesi kırsalında araziye gizlenmiş toz esrar maddesi ele geçirildiğini duyurdu.
10.05.2024
15:29
‘AK Kadınlar`dan İsrail tepkisi!
'AK Kadınlar'dan İsrail tepkisi! 'Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır'
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!'
10.05.2024
15:28
Bingöl Havalimanı`nda dört ayda yarım milyon ton yük taşındı
Bingöl Havalimanı'nda dört ayda yarım milyon ton yük taşındı
Bingöl Havalimanı Nisan 2024 uçak, yolcu ve yük trafiği istatistikleri açıklandı. Yılın ilk dört ayındaki verilerin paylaşıldığı istatistiklerde taşınan yük miktarının yarım milyon tona ulaştığı görüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın