KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ekim 2026 Cumartesi

Sokak lambalarının faturası vatandaşa kesilecek

Bingöl'de kamu alanları dışında bulunan aydınlatma sistemlerinin devre dışı bırakılacağı veya kişiye özel sayaçlara bağlanacağını bildirdi.

Sokak lambalarının faturası vatandaşa kesilecek
05 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 23:50
0
2138
0
AA aa

Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden yapılan yazılı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından aydınlatma yükümlülüğü ile görev ve sorumlulukların belirlenmesi için hazırlanan yönetmelik gereğince, kamunun dışında kalan ve kişilere özel aydınlatmalar için kullanılan armatürlerin devre dışı bırakılacağı veya kişiye özel sayaçlara bağlanacağı belirtildi.

Kamu dışındaki aydınlatmaların kırsal kesimde yoğunluk gösterdiği kaydedilen açıklamada, yönetmelik doğrultusunda yapılacak çalışma kapsamında özel amaçlı aydınlatma armatürlerinin şebeke ile irtibatı kesilerek abonelerin sayaçlarından geçecek şekilde tesis etmeleri gerektiğinin abonelere bilgilendirme yazısı ile gönderildiği ifade edildi.

İstenilen şekilde tesis edilmeyen armatürlerin köy muhtarları ile görüşülerek ilgili madde gereğince kamunun genel kullanım alanı kapmasındaki köy içerisinde uygun yerlerin tespiti durumunda mevcut köylerde kullanılacağı gibi diğer yerleşim yerlerinde de kullanılmak üzere söküleceği bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Dağıtım şirketimiz sorumluluğunda bulunan aydınlatma şebekesi sistemi ile ilgili olarak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca aydınlatma yükümlülüğü ile görev ve sorumlulukların belirlenmesi amacı ile hazırlanan aydınlatma yönetmeliğinin 'Dağıtım şirketi, dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar hariç, kamunun genel kullanımına yönelik meydan, bulvar, cadde ve sokak aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma sistemleri ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesinden sorumludur.' ilgili maddesi(Madde4) gereğince bu kapsam dışındaki özel aydınlatma amaçlı ve çoğunlukla kırsal kesimde bulunan kamunun genel kullanımı dışında kalan kişilere özel aydınlatmalar için kullanılan armatürlerin devre dışı bırakılması gerekmektedir. İlgili yönetmelik doğrultusunda yapılacak çalışma kapsamında özel amaçlı aydınlatma armatürlerinin şebekemizle irtibatı kesilerek abonelerimizin sayaçlarından geçecek şekilde tesis etmeleri gerektiği bilgilendirme yazımız ile ilgili abonelere tebliği edilmektedir. İstenilen şekilde tesis edilmeyen armatürler, köy muhtarları ile görüşülerek ilgili madde gereğince kamunun genel kullanım alanı kapsamında köy içerisinde uygun yerlerin tespiti durumunda mevcut köylerde kullanılacağı gibi diğer yerleşim erlerinde de kullanılmak üzere sökülecektir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2026
14:11
Bingöl`de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027`de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl`de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl`de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın