KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Slogan siyaseti yapmıyoruz!

‘Bazıları sloganlarla ideolojilerle bir yerlere varacağını zannediyorlar’ diyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Slogan atanlar memleketimizin gücünü azaltmaktan başka hiçbir şeye yaramıyorlar. Biz slogan siyaseti yapmıyoruz” dedi.

Slogan siyaseti yapmıyoruz!
30 EKİM 2013 ÇARŞAMBA 00:43
0
2020
0
AA aa

AK Parti Mamak İlçe Başkanlığının Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Yılmaz, yaptığı konuşmada, 2014 yerle seçimlerinin önemine dikkat çekti.

Cumhuriyetin ilanının 90. yılını da kutlayan ve Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitleri rahmetle andıklarını dile getiren Yılmaz: “Cumhuriyet cumhurdan geliyor, halk demek, millet demek. Bu cumhuriyet hepimizin cumhuriyeti. Maalesef belli dönemlerde, bazı darbelerden sonra, cumhuriyetin rotasını farklı yönlere çekmek isteyenler oldu. Halkın üzerinde vesayet yapısını oluşturmak isteyenler oldu ama çok şükür milletimiz birer birer bu vesayet yapılarından kurtuldu" diye konuştu.

"2014 YEREL SEÇİMLERİ TARİHİ BİR SEÇİM OLACAK"

2014 yerel seçimlerinin önemini de vurgulayan Yılmaz, "Yerel seçimler kendisinden sonra gelen süreci etkileyecek. Kendisinden sonra gelecek cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri de tayin edecek bir seçim. Bu anlamda tarihi bir seçim. Bir işaret fişeği. Dişimizi tırnağımıza takarak, her türlü fedakârlığı yapıp, bu seçimlerde en üst düzeyde başarının sağlanması lazım" değerlendirmesini yaptı.

30 Ekim-1 Kasım'da gerçekleştirilecek İzmir İktisat Kongresi'ne de değinen Yılmaz, ilk kongrenin konuşma metinlerine baktığında, cumhuriyeti kuranlarının ekonominin ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını gördüğünü dile getirdi.

Siyasi bağımsızlığın tek başına yeterli olamayacağına, gerçek bağımsızlık için ekonomik açıdan da bağımsız olunması gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Diğer işler sloganda kalıyor" görüşünü paylaştı.

AK Parti'nin 2001 krizinden sonra iktidara geldiğini hatırlatan Yılmaz, 2002 yılında ise ülkede sessiz bir devrim olduğunu ve vatandaşın 2001 krizini yaşatan meclisi adeta tasfiye ettiğini söyledi. O dönemde sadece AK Parti ve CHP'nin seçim barajını aştığını anımsatan Yılmaz, AK Parti'nin, milletin teveccühünü boşa çıkarmadığını kaydetti.

Toplantı öncesinde AK Parti'nin Mamak Mutlu Mahallesi Temsilciliğinin açılışına da katılan Yılmaz, AK Parti olarak iktidara geldikleri günden bu yana etnik, bölgesel ve dini milliyetçilik yapmayacaklarını ifade ettiklerini dile getirdi.

Mutlu Mahallesi'nde yaşayan birçok insanın doğu ve güneydoğu Anadolu illerinden göç eden vatandaşlar olduğunu anlatan Yılmaz: “Biz sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamıyoruz, uzun zamanların ihmalini karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Halkın da AK Parti'nin çabalarını takdir ettiğini anlatan Yılmaz: “Bazıları sloganlarla ideolojilerle bir yerlere varacağını zannediyorlar. Fakat vatandaşlarımız şunu çok iyi görüyor: Lafla hiçbir şey olmuyor. Slogan atanlar memleketimizin gücünü azaltmaktan başka hiçbir şeye yaramıyorlar. Biz slogan siyaseti yapmıyoruz. Biz milletin beklentilerine göre siyaset yapıyoruz" diye konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın