KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Sizi kandıranları sandığa gömün

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belediye Başkan aday adayları arasında bulunan M. Ziya Buyankara, milletvekillerine yönelik yaptığı sert açıklamada halka seslenerek, “Sizi kandıranları sandığa gömün” dedi.

Sizi kandıranları sandığa gömün
22 OCAK 2009 PERŞEMBE 10:21
0
4625
0
AA aa
Temayül yoklamalarının formalite icabı olarak yapıldığını ileri süren M. Ziya Buyankara, halkın kandırılmaması gerektiğini ve halkı kandıranların sandığa gömülmesi çağrısında bulundu. Buyankara, “Belediye başkanlığı sosyal hizmet merkezli olup bütün insanları kucaklamak ve onlara en güzel hizmeti adaletle sunmaktır. Bu amaçla yola çıkarak sizleri evlerinizde, işyerinizde, zaman zaman cadde ve sokaklarda rahatsız ederek desteklerinizi talep ettim. Fakat iş, sizlere gelmeden önce başka unsurlarca kapalı kapılar ardında bize ve inancımıza yabancı metotlarla ayarlanmakta ve sizlerin önüne gelmeden, vekillerce halkımıza dayatılmak istenmektedir. Bingöl'de siyasetin geleceğe hizmet ve geleceğin teminatı için değil, geçmişte yapılan kişisel hizmetlerin karşılığı olarak yapılmakta olduğunu gördüm. Bu tutumun ilimizin hep geri kalmasına ve bu günlere gelmesinin ana nedenini teşkil etmekte olduğunu gördüm. Bir Arap için Arabistan'ın harap olmasına gönlümüz razı değil, ama o Arap günümüzü ve geleceğimizi harap edecekse, Bingöllüler olarak gereğini yapmak hepimizin görevidir” dedi.
 “Harun görünümlü olup kısa sürede Karun olanları seçmek zorunda değilsiniz”
Yetkinin halkta olduğunu, Harun görünüp kısa sürede Karun olanları seçme zorunluluğu olmadığını belirten Buyankara, “Belediye başkan adayı şaibesiz, şeffaf ve dürüst olmalı, halkı kucaklayıcı ve herkesimden oy alabilmeli. Disiplinli ve personelinden azami, seviyede verim almasını bilmeli. İsabetli kararlar almalı başkalarınca yönlendirilmemeli. Menfaat sağlayıcı değil, ilin tamamına hizmeti esas almalı. Aday olabilmek için harcadıklarını yerine koyan değil yeni yatırımların sahibi olmalı. Bingöllü, Bingöl'ü çamurdan, çukurdan ve çöpten kurtarıp ilin görüntüsünü değiştirecek başkanını bulmak zorundadır. Aziz Bingöllüler yetki sizde, Harun görünümlü olup kısa sürede Karun olanları seçmek zorunda değilsiniz. Çünkü emri ilahi tecelli ettiğinde cenazemiz burada, yakınlarımız öldüğünde taziyemiz burada, yaz geldiğinde tatilimiz burada. Onun için bu kriterler ışığında vekillerce belirlenip önümüze konulanı değil, ilimize ve hepimize hizmet edeceğine inandığımız dürüst kişiyi hür irademizle seçme zamanımız gelmiştir. Bu arada bir yanlışı düzeltmek için cevap alamadıysanız verilecek cevapta sandıkta verilmek üzere sizdedir” şeklinde konuştu.
M. Ziya Buyankara, mahalli idare seçimleri nedeni halka hizmet etmek için vatandaşın, esnafın, sanatkarın, işçinin, memurun ve dolayısıyla herkesimin adayı olmak amacıyla Ak Parti'den belediye başkan aday adayı olarak müracaatta bulunduğunu söyledi. Buyankara, “Formalite icabı olarak da olsa yapılan temayül yoklaması sürecinde nezaket tevazu ve desteklerini esirgemeyen Ak Parti'nin il, ilçe, gençlik kolları, kadın kolları, disiplin kurulu, başkan ve üyelerine il encümenleri ile belediye encümenlerine ve Ak Partiye gönül veren herkese candan teşekkür ederim. Ayrıca mahalli idare seçimlerinin belirleyici ve etkili unsuru olan esnaf, sanatkar, memur ve sade vatandaşların bu süreç ve anketlerde gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı herkese şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın