KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

'Size selam getirmişem'

Dün Bingöl'e gelerek vatandaşlara seslenen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan: “Bingöl'e boş gelmedim” deyince, vatandaşlar Muş'a verdiği 26 fabrika sözü gibi Bingöl'e de fabrika sözü vereceğini zannetti. Ancak Bakan Çağlayan cümlesinin devamında; “Sizler için çok önem ifade eden, sizlere Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Genel Başkanımızın selamlarını getirdim” deyince vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı.
VE ALEYKÜM SELAM…

`Size selam getirmişem`
14 MART 2009 CUMARTESİ 14:53
0
3394
0
AA aa
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, seçim bürosunun açılışı için dün Bingöl'e geldi. Muş'tan karayoluyla Karlıova'ya oradan da Bingöl'e gelen Bakan Çağlayan, yaptığı konuşmada Bingöllülere hayal kırıklığı yaşattı.
Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu ile AKP Belediye Başkan Adayı Serdar Atalay'ın da katıldığı programda konuşan Bakan Çağlayan, Bingöl'e Başbakan'ın selamını getirmekle yetindi.
“Bende sizin bir hemşeriniz olarak daha önce Bingöl'e geldiğimde, üzülmeyin sizin bakanınız yoksa ben sizin emrinizdeyim demiştim” diyerek konuşmasına başlayan Bakan Çağlayan, sonucu iyi bağlayamadı.
“Size çok iyi haberler getirdik” diyen Bakan Çağlayan: “Bingöl'e gelirken boş gelmedim” deyince vatandaşlar fabrika sözü vereceğini zannetti. Ancak Bakan Çağlayan; cümlesinin devamında; “Sizler için çok önem ifade eden, sizlere TC başbakanı genel başkanımızın selamlarını getirdim” deyince hayal kırıklığı yaşandı.
 
Muş'a 26 fabrika, Bingöl'e selam
 
Bir gün öncesinde Muş'a giden Bakan Yıldırım, burada 26 fabrika sözü verdi. Muş'a giden Bakan Çağlayan, dört fabrika kurulması için iş adamlarına tahsis edilen Tekel Depolarını ziyaret ederek, burada yaptığı konuşmada, hazırlıkları halen devam eden 26 fabrikanın 26 Ağustos'ta kurulacağını söyledi. Atıl duran depoları harekete geçirmek istediklerini ifade eden Bakan Çağlayan, maliye bakanı ve diğer yetkililerle görüşerek buraya yapılacak yatırımların hızlanmasını istediklerini ifade etti. Kendi ili Muş'a 26 fabrika sözü veren Bakan Çağlayan, “Sizin bakanınız yoksa ben sizin emrinizdeyim” dediği Bingöl'e selam getirmekle yetindi.
 
“Hizmetleri halkımız görüyor”
 
Devamlı milletin hizmetinde olduklarını belirten Bakan Çağlayan; “Hizmet bizim işimiz. Yaptığımız hizmetleri halkımız görüyor. Ne söz veriyorsak yerine getiriyoruz” dedi.
 
Şampiyon Bingöl'e Teşekkür
 
Konuşmasında Bingöllülerden şampiyon diye bahseden Bakan Çağlayan şunları söyledi: “2007 seçimlerinde AK Parti'ye en güzel katkıyı, en büyük katkıyı şampiyon Bingöl halkı verdi. Bingöl halkına teşekkür ediyoruz. Bingöl 2007 seçimlerinde Doğu Anadolu'nun en ücra köşesinden dünyaya AK Parti'nin müjdesini verdi. Teşekkür ediyorum size.”
 
“Türkiye ekonomisi Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi oldu”
 
Bakan Çağlayan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben 27 yıl sanayicilik yaptım. Binlerce insan çalıştırdım. İhracat, yatırım yaptım. İşsizliğin, maaş ödemenin ne olduğunu bilen biriyim.
AK Parti Cumhuriyet tarihinde yapılanların kat kat üzerine ekonomik değerler koydu.
2002 yılına kadar Türkiye'nin gayri safi milli hasılası 230 milyar dolardı. AK Parti 2002 yılı sonunda iktidara geldi . Bunun üzerine 520 milyar dolar ilave etti. Bugün Türkiye'nin gayri safi milli hasılası 750 milyar dolar olmuş. 750 milyarlık gayri safi milli hasıla ile Türkiye ekonomisi dünyanın 17., Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi oldu. 79 yıllık Cumhuriyet tarihinde toplam yapılan derslik sayısı 362 bin idi. 6.5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde biz buna 132 bin ilave ettik. İnsanımızın eğitimine önem verdik. Çünkü eğitimde fırsat eşitliği sağladık.  Bingöllü, muşlu, Hakkarili kardeşlerimizde batıda olduğu gibi nasıl oradaki gençler yaşam haklarından faydalanıyorsa Bingöllü gençlerde faydalansın istedik. 6.5 yılda Türkiye'de 400 hastane yaptık. Ben sanayi odası başkanıyken de Bingöllülerle olan muhabbetimden dolayı depremden sonra Bingöl'e gelerek burada benimde imzam olan konutları yaptırdık.
İktidarımız döneminde 340 bin adet toplu konutun inşaatına başladık ve bunların 240 bin tanesini dar gelirli vatandaşlarımıza dağıttık. 79 yılda toplamda yapılan duble yol 6 bin 500 kilometre idi. AK Parti döneminde bunun 1.5 katı bölünmüş yol yapıldı.”
Bingöl'ünde içinde bulunduğu 81 ilde üniversite kurduklarını söyleyen Bakan Çağlayan; “Şimdi Bingöl Üniversitesine bağlı olarak ilçelerde yüksek okullar yapılacak.
Bingöl'e yakışır havaalanı da programa alındı inşallah Bingöl için gelecektir. 6.5 yıl önce insanımız hastane kapısında beklerken hayatını kaybederdi. Şimdi böyle bir sıkıntı yok. Çünkü biz ‘İnsanımızı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesiyle geliyoruz. Bu noktada Bingöllülere bir müjde daha vermek istiyorum. Bu yıl yatırım programına alınacak 350 yataklı devlet hastanesi yapılacak. Kaleköy barajı, Bingöl açısından çok önemli. Onunda temelini önümüzdeki birkaç ay içinde hep beraber atacağız inşallah.”
 
Bakan, Cumhuriyet'in kuruluş tarihini unuttu
 
Bakan Çağlayan, Cumhuriyet'in kuruluş tarihini unuttu. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen ve 86 yaşında olan Cumhuriyet tarihi Bakan Çağlayan tarafından sık sık 79 olarak ifade edildi. Bakan Çağlayan konuşmasında; “79 yıllık Cumhuriyet tarihinde toplam yapılan derslik sayısı…, 79 yıllık Cumhuriyet tarihinde toplamda yapılan duble yol…” gibi ifadelerinde 86 olan Cumhuriyet yaşını 79 olarak ifade etti.


Bingölünsesi Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın