KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Sivas ve başbağlar aydınlatılmalı

Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Sivas ve Erzincan Başbağlar’da gerçekleşen katliamların aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Sivas ve başbağlar aydınlatılmalı
05 TEMMUZ 2013 CUMA 07:00
0
1336
2
AA aa

Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Kava, Sivas ve Erzincan Başbağlar meydana gelen katliamların yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

2 Temmuz'da Sivas'ta meydana gelen olayların hemen sonrasında Erzincan'ın Başbağlar Köyü'nde kelimenin tam anlamıyla bir katliam yaşandığına dikkat çeken Kava: “5 Temmuz 1993 günü, akşam karanlığında köye gelen yüz civarında silahlı kişi, köyün giriş ve çıkışlarını tutmuş, telefon hatlarını kesmişti. Köyün dünya ile bağlantısını kesen silahlı kişiler, her şeyden habersiz ve savunmasız köylüleri meydanda toplayarak; çocuk, kadın, yaşlı demeden 33 kişiyi kurşuna dizmiş, evleri ateşe vermişti. Başbağlar'da katliam gerçekleştirenlerin elini kolunu sallayarak bu köye gelmeleri, 2 saate yakın propagandası yapıp camide namazda olan erkekleri dışarı çıkardıktan sonra kurşuna dizmeleri, insanların evlerinin içinde yakılması, bine yakın hayvanın yakılarak telef edilmesi, ağaçların ve tüm evlerin yakılması olayları gerçekleşirken güvenlik güçlerinin olaydan 12 saat sonra köye ulaşması, kurşunların balistik incelemesinin yapılmaması, dava sürecinde izlenen akıl almaz hukuksuz tavır ve davranışlar, 20 yıl sonra bu olayın hala kanayan bir yara olarak devam etmesine neden olmaktadır. Katliamı gerçekleştirenler, bu vahşetin, “Sivas olaylarına misilleme” olduğuna dair bildiri bıraktıktan sonra köyden çekilmelerini manidar buluyoruz. Bununla bir mezhep çatışmasına davetiye çıkardıkları aşikârdır. Karşılıklı yaşanan acıların daha fazla duygusal kopuşa neden olmamaları için faillerin bulunup yargılamalarını istiyoruz. Türkiye'nin yakın tarihine bir kara leke olarak geçen Sivas ve Başbağlar Katliamları'nın üzerindeki sis perdesinin bir türlü aralanmaması manidardır. Ülkemizin demokratikleşmesi bakımından bu ve benzeri karanlıkta kalan/bırakılan olayların aydınlığa kavuşturulması elzemdir. Eğitim-Bir-Sen olarak, Sivas ve Başbağlar Katliamları'nın failleri bulunup hukuk karşısına çıkarılana kadar takipçisi olacağımızı, katledilen masum insanları unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı belirtmek isteriz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Beryar_12 (@Misafir_14310)
07 Temmuz 2013 Pazar 21:18
mert akan! sen galiba tarih'ten bi haber yaşıyorsun! 2-5 Temmuz Sivas ve Başbağlar katliamı yıl dönümü! Zaten hatırladığın kadarıyla Roboski ile ilgili açıklama da yapmıştı Y.Kava,Gündem Sİvas ve Başbağlar . Muaviye Hz Osman'ın katillerinin yakalanması için Hz Ali'ye yaptığı baskı da ne kadar samimiyse sen de Roboski'nin aydınlatılması için en az Muaviye kadar samimisin.
mert akan (@Misafir_14288)
05 Temmuz 2013 Cuma 13:03
Peki sırtını ayadığın AKP iktidarı döneminde yapılan Roboski katliamı ne yapılmalı efendi. beynin bu tarafı çalışmıyor mu yoksa?
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın