KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Sisi cuntası protesto edildi

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Sisi cuntasının idam kararını protesto etmek için Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sisi cuntası protesto edildi
18 HAZİRAN 2021 CUMA 15:33
14
1785
0
AA aa

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Sisi cuntasının idam kararını protesto etmek için Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Muhammed Fatih Kartal, şu sözlere yer verdi:

“Kıymetli Bingöl Halkı! Bugün Mısır'da Firavunist çetelerinin kurduğu kukla mahkemenin 12 idam kararını lanetlemek ve protesto etmek için burada bulunuyoruz. Zalimliğine her geçen gün bir yenisini katan cuntacı Sisi'nin mahkemelerinden yine bir idam kararı çıktı. Aralarında Mısır devriminin sembol isimlerinden birisi olan şehit Esma Biltaci'nin babası İhvan Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile Müslüman Kardeşler liderlerinden Safvet Hicazi'nin de olduğu 12 kişi hakkında daha önce verilen idam cezasını onandı.

Mısır zindanlarında her an idam edilmeyi bekleyen yüzlerce kişi var. Üstelik ağır işkenceler eşliğinde ve de çelik kafesler içinde savunma hakkı verilmeksizin yapılan yargılamalar devam ediyor ve kurulan yargı tiyatrosunda yeni idam kararları veriliyor. Nereden bakarsanız bakın hukuki olmayan bu yargılamaların tamamıyla siyasi ve intikama yönelik kararlar olduğunu anlamak çok da zor bir durum olmayacaktır. Lakin bu kararlar ne olursa olsun hesap edemedikleri tek bir şey vardı. İhvanın şehadet arzusu.

Evet, Mısır zindanlarında 40 binden fazla darbe karşıtı zor şartlarda tutulurken şehadetin ne büyük bir makam olduğu hakkında ufacık bir tereddütleri olsaydı, Üstad Hasan El Benna'lar katledildiğinde, Seyyid Kutup'lar, Abdülkadir Udeh'ler idam edildiğinde yol, pusula, harita ve azıktan ne varsa alır giderler, kendi köşelerine çekilirlerdi.

Onlar, Uhud'da birkaç saat içinde, Hz. Hamza ve Musab b. Umeyr gibi 70 sahabesinin çok feci biçimde şehit edildiğini gördüğünde üzülen ancak zerre kadar ye'se kapılmayan ve onların cennette olduğunu haber veren bir Peygamber(sav)'in “kardeşlerim” diye hasretini dile getirdiği kimselere yakışan neyse onu yapıyorlar. Cuntacı Sisi ve çetesi ise kendine yakışan ne ise onu yaptı. Yerli firavunlar, sırtını dayadıkları Siyonist ve emperyalist firavunlarla birlikte tüm dünyanın da sessizliğini fırsat bilerek katliamlara doymadılar.

 Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz.

Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını,  ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını görüyoruz.  Haksız hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı.

İman eden, akleden, dosdoğru olmak isteyen, insanım diyen herkesi Mısır'daki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşısında hakkın savunucusu olmaya davet ediyoruz. Özgürlük, adalet yalnız bir zümrenin değil, bütün insanların hakkıdır. Mısır'da meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın, bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkeli kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecileri cesaretlendirerek zulmü çok daha artırmaya çalıştıklarını büyük bir kaygı ile takip ediyoruz.

Geçtiğimiz günlerde suçsuz onlarca ihvan üyesinin tüm Dünya'nın gözleri üzerinde idam edilmesini hepimiz izledik. Milletin iradesine kibrit suyu dökerek milletin kendi içinden seçtiği kişileri darbe ile indiren bu cuntacı zihniyeti Türkiye olarak maalesef bizler de çok defa tecrübe ettik… Sizlerin şahitliğinde çok yakın zamanda bir önceki basın açıklamamızda 103 amiralin milletin iradesine aba altından sopa getirmesini kınamak için bir araya gelmiştik. Bugün burada ise aynı minvalde Mısır'da var olan Firavunist düzene karşı duran Musa'ların yanında olduğumuzu ilan etmeye geldik.

Evet! İnancımızın gereği zalimin karşısında mazlumun yanında olmayı inana bizler hakkı haykırmak için zalim Firavunların karşısında Musa olma gayretiyle bu zulmü Bingöl özelinde Türkiye genelinde tüm Müslüman halkalara duyurmayı bir borç biliyoruz.

Binlerce kardeşimizin acımasızca katledildiği Mısır'da, darbeci katillerin verdiği hukuksuz kararları da kendilerini de tanımıyor, onurlu bir duruş sergileyen Mısırlı kardeşlerimizin mücadelesinin yanında olduğumuzu Bingöl'deki Müslümanlar olarak ilan ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde dahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18.10.2026
23:09
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 5 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 5 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 5 kişi yaralandı. Kazalardan birinde otomobil takla atarken, diğerinde araç yağmur suyu kanalına düştü. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:08
Bingöl`den Brezilya`ya uzanan gurur: Şevval dünya kürsüsünde!
Bingöl'den Brezilya'ya uzanan gurur: Şevval dünya kürsüsünde!
Brezilya'da 19 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada dünya üçüncüsü olan Bingöllü milli sporcu, bronz madalya kazandı. Şevval Akçanlı'nın başarısı, Bingöl'e uluslararası arenada büyük gurur yaşattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın