KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Simani gençlik evi hizmete açıldı

Bingöl Belediyesi tarafından gençlerin sosyalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan Simani Gençlik Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Simani gençlik evi hizmete açıldı
19 EYLÜL 2016 PAZARTESİ 02:39
0
1646
0
AA aa

Dün sabah gerçekleştirilen Bingöl Belediyesi Gençlik Evi açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılış töreninde kurdele kesimi öncesi konuşan Yılmaz, gençlere dönük her türlü çalışmayı desteklediklerini söyledi.

“Bir taraftan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup uygun ortamlarda sosyal aktiviteler yapmaları için çalışmalar yürütüyoruz, diğer taraftan eğitimle gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz.” Diyen Yılmaz, şunları söyledi: “Yine gençlerimizin istihdamına yönelik çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Başbakanımız geçtiğimiz gün doğuda güneydoğuda yatırımların attırılması için buralarda daha çok üretim tesislerinin yapılması için yeni teşvik destek paketini ilan etti. Bundan sonrada inşallah gençlerimize dönük her türlü çalışmaya da destek olmaya devam edeceğiz.  Burada görünen gençlik evi de bunun güzel bir örneğidir.”

Yılmaz, Simani Mahallesinin geçmişte çok büyük sorunları olan bir mahalle olduğunu ve yapılan çalışmalarla Bingöl'ün en önemli mahallerinden biri haline geldiğini belirterek, “Simani Mahallesi ben siyasette girdiğimden beri güzelleştirmeye, geliştirmeye çalıştığımız bir mahalle. İlk zamanlarda içinden dereler akan, dere ıslahı yapılmamış, alt yapısı olmayan, su problemi olan çöp dumanları altında olan bir mahalleydi. Şimdi çok şükür ne ovadan gelen ne çöp dumanı kaldı, ne de başka bir şey kaldı. Alt yapı sorunu çözüldü, dere ıslahı sorunu önemli oranda tamamlandı, üst yapısını gerçekleştirdik ve Simani Mahallesi Bingöl'ün en önemli mahallerinden biri haline geldi” dedi.

BARAKAZİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve ekibine teşekkür eden Yılmaz, “Belediyecilik sadece altyapıyı, suyu, temizliği yapmakla olmuyor. Sosyal belediyecilik dediğimiz bir kavram var. Toplumun sosyal ihtiyaçlarını da belediyelerimizin karşılaması ve bu yönde çaba sarf etmesi bizim temel politikalarımızdan biridir. Yücel Bey ve ekibi de bu politikalara uygun işler yapıyorlar. Buradaki gençlik evi Simani mahallemizin çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Çocuklarımız, gençlerimiz güzel bir ortamda sosyalleşme imkânına sahip olacaklar. Ders çalışma, kitap okuma alışkanlıklarını daha da geliştirecekler. İnşallah mahallemizin güzelleşmesine, sosyal açıdan çok daha canlı hale gelmesine katkısı olacak. Mahalle sakinlerinin çok daha güzel bir ortamda yaşamaları için bundan sonra da elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ile birlikte “Gençlik Evi”nin açılışını yaptı.

GENÇLİK EVLERİ YAYGINLAŞTIRILACAK

Program sonrası açıklamada bulunan Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi ise, gençlik evlerinin yaygınlaştırılması için çalışma yürüteceklerini söyledi.

Barakazi, “Gençlik Evi'nden çocuklarımız ve gençlerimiz faydalanacak. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde yaptığımız bu hizmeti diğer mahallelerimize de yayacağız İnşallah. Kültür merkezi haline gelecek olan gençlik evinin Simani mahallemiz ve tüm Bingöl'e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“GENÇLİK EVİ MAHALLEMİZE ÇOK FAYDALI OLACAK”

Bingöl Belediyesi'nin gençlerin sosyalleşmesi açısından güzel bir hizmete imza attığını belirten Simani Mahallesi Muhtarı Ferhat Aymaz ise, “Belediyemiz gençlerimiz için Gençlik evi açtı. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve sosyalleşmeleri açısından gençlik evinin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çok amaçlı kültür evi amacı taşıyan gençlik evini mahallemize kazandırdıkları için Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
21.11.2025
12:52
İstanbul`da ‘Bingöl Tanıtım Günleri` organizasyonu
İstanbul'da 'Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bingöl'ü Türkiye ve dünyaya birlikte tanıtacağız' dedi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere milletvekilleri, iş insanları, bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin katılması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın