KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Silahı bırak kitabı kap

TEMA Vakfı Bingöl İl Temsilciliği tarafından çocuklara yönelik başlatılan “ Silahı Bırak, Kitabı Kap” kampanyası devam ediyor.

Silahı bırak kitabı kap
11 KASIM 2008 SALI 15:09
0
1419
0
AA aa
TEMA Vakfı Bingöl Temsilciliği, çocukları şiddetten uzak tutmak amacıyla başlatılan ''Silahı Bırak Kitap Al'' kampanyası devam ediyor. Dün Sanat Sokak'ta stant kuran TEMA Vakfı, silahını bırakana kitap dağıttı. Çocuklara yönelik düzenlenen kampanyaya yetişkinlerinde yakından ilgilendiği görülürken,  standa bakmaya gelenlerle bire bir ilgilenen Tema Vakfı Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan, şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda herkesin üzerine düşenin yapması gerektiğini vurguladı. Kampanya olan ilgilinin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Karaarslan; “Eğer çocuğa oyuncak alınmak isteniyorsa, daha farklı ve şiddet yansıtmayan oyuncaklar olmalı. Hatta bu konuda çocuklar oyuncak şirketlerine mektup yazacaklar. Bu tarz bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz. Şirketler alternatif oyuncak üretmeli ve çocuklar şiddete doğru yönelmesinler” dedi.
Bu güne kadar il genelinde 3 bine yakın kitap dağıttıklarını söyleyen Karaarslan; kampanyaya köylerden bile talep geldiğini vurgulayarak; “Her yerden bu kampanyaya katılım var. Özellikle çocuklardan yoğun ilgi olduğunu görüyoruz. İlk etapta ilgi olmaz düşüncesindeydik. Ancak gösterilen ilgi bizleri şaşırttığı gibi son derece de memnun etti. Kampanyayı yaygınlaştırmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Çocukları okumaya teşvik etmek amacıyla etkinliklerine devam edeceklerini söyleyen Karaarslan, bu kapsamda bilgi yarışması düzenleyeceklerini söyledi.  Kazananlara bir koli gençlik seti ve satranç takımı verileceğini ifade eden Karaarslan, kurulan standın da 21 Kasım 2008 tarihine kadar açık kalacağını belirtti.  Çocukların özellikle bayram harçlıklarıyla oyuncak silah aldıklarını gözlemlediklerini anlatan Karaarslan, şunları kaydetti: ''Biz daha önce de çeşitli kitap dağıttık. Ancak karşılıksız olunca çok fazla ilgi görmedi. Şimdi ise çocuklarla karşılıklı bir iletişim kurmak istedik. Onlardan bir şey alıp, bir şey vermek daha önemliydi. Kampanya kapsamında 400 öğrencili bir okulda 300 öğrenci oyuncak silah getirdi. Bu inanılmaz bir başarıdır. 300 öğrencili bir başka okulda da 200 öğrenci silah getirdi. Yani şu anda yüzde 80 oranında bir başarı sağlandı. Bu başarının asıl sırrı ise sanırım ilk kez bu çocukların verip-alma ilişkisinin içerisine ilk kez girmesidir. Bu çerçevede kampanyaya katılmak isteyen okulların tümünde bu sitemi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

haber12
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın