KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Şikede güzergah italya olacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, futbolda yaşanan şike iddialarıyla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulundan da çalışma yapmasını isteyeceğini söyledi. Şahin İtalya'daki gibi spor mahkemeleri kuracaklarını belirtti...

Şikede güzergah italya olacak
24 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ 15:19
0
1103
0
AA aa
İtalya'yı örnek alıyoruz
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, futbolda yaşanan şike iddialarıyla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulundan da çalışma yapmasını isteyeceğini söyledi.

Büyükçekmece'de Gazanfer Bilge Spor Salonunun açılışını yapan Bakan Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, futbolda yaşanan şike iddialarıyla ilgili olarak, öncelikle liglerin ertelenmesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını belirtirken, Başbakanlık Teftiş Kurulunu da devreye sokacağını belirtti.

Futbol Federasyonunun bir takım çalışmaları olduğunu vurgulayan Mehmet Ali Şahin, ''Gazete haberlerini ihbar kabul eden Denizli Başsavcısının ve Ankara'da benim danışmanlarımın dosya hazırlıkları var. Ankara'ya döndüğümde, Futbol Federasyonu ile birlikte Başbakanlık Teftiş Kuruluna da gereğinin yapılmasıyla ilgili yazılarımı yazacağım. Bu iddialar gerçek değilse bile kamuoyu vicdanı rahatlatılmalı. Eğer gerçek ise gerekenler yapılmalı'' diye konuştu.

''SPOR MAHKEMELERİ KURULMALI''
Mehmet Ali Şahin, spor mahkemeleri kurulması gerektiğini söyleyerek, ''Türk Ceza Kanunu'nda spor suçlarıyla ilgili herhangi bir madde yok. İtalya'da bu konuyla ilgili kurumsal bir yapının bulunması, sonuca ulaşılmasında etkili olmuştur. Biz de İtalya'dan ve spor mahkemeleri bulunan diğer ülkelerden mevzuatlarını istedik. Ne gibi maddeleri var ve uygulamaları neler. Tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz'' diye konuştu.

SPOR SALONU AÇILIŞI
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Büyükçekmece'de Gazanfer Bilge Spor Salonunun açılışını yaptı.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi bütçesinden 1,5 milyon YTL'ye yapımı tamamlanan 2 bin 500 seyirci kapasiteli salonun açılışında, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, olimpiyat şampiyonu eski güreşçi Gazanfer Bilge ve çok sayıda yetkili katıldı.
Bakan Şahin, salonda bulunan genç sporculara, Gazanfer Bilge gibi başarılı isimlerin çıkmasını ümit ettiklerini belirtirken, sporun hiçbir zaman rant ve haksız kazanç aracı olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.






AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın