KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Sigortasız işçi yargıda

Sigortasız işçi çalıştırma olayı yargıya taşındı. 3 ay Devlet Hastanesi Otomasyon Servisi bölümünde özel bir şirket tarafından çalıştırılın genç, sigortasının yatırılmadığını anlayınca, olayı yargıya taşıdı.

Sigortasız işçi yargıda
28 AĞUSTOS 2008 PERŞEMBE 11:54
0
1865
0
AA aa
“Haksız yere işten çıkarıldım”
İşten çıkarıldıktan sonra sigortasının yapılmadığını anlayan genç, haksız yere işten çıkarıldığını belirterek, olay yargıya intikal ettirildikten sonra, söz konusu şirketin iş yerinde çalışan kişileri de tanıklık etmemeleri konusunda uyardığını iddia etti.

2007 yılında Bingöl Devlet Hastanesi Otomasyon servisinde özel bir şirket bünyesinde çalışan Fırat Bolluk adındaki genç, sigortasız çalıştırıldığı için yargı yoluna başvurdu. Sigortasının yapılmadığını işten çıkardığı zaman anlayan Bolluk, 3 aylık çalıştırıldığını belirterek; “Çalıştığım şirket haksız bir şekilde beni işten çıkarmış ve iş yerinde çalışan kişileri de tanıklık etmemeleri konusunda uyarmıştır. Ben hizmet süremin sigortaya bildirilmediğini işten çıkarıldığım zaman anladım” ifadelerini kullanarak, yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını kaydetti.  Çalışma dönemlerinde Vakıfbank şubesinden kendilerine ödeme yapıldığını ama maalesef sigortalarının yapılmadığını dile getiren Bolluk, banka dekontlarının incelenmesi durumunda her şeyin netleşeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Ben Bingöl Devlet Hastanesi Otomasyon Servisinde Me-Son İnşaat Medikal Tem-Asya Katılım A.Ş'ye bağlı olarak 2007 yılının yedinci ayında çalışmaya başladım. 01 Temmuz 2007 ile 10 Ekim 2007 tarihleri arasında çalışmam rağmen, çalıştığım şirket yapmış olduğum çalışma ve hizmetim sigortaya bildirilmemiştir. Ben yaklaşık 3 ay şirket bünyesinde çalıştım. Bu çalışmam sigortaya bildirilmiş değil.  Söz konusu şirket Vakıfbank şubesinden bize ödeme yapılmıştır. Ama maalesef sigortamız yatırılmamıştır. Banka dekontları incelendiğinde sorun olduğu gibi gün yüzüne çıkacaktır”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın