KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Sigara daha da bağımlılık yapar oldu

ABD'de yapılan bir araştırma, üreticilerin nikotin miktarını arttırarak sigarayı daha çok bağımlılık yapar hale getirdiğini ortaya koydu.

Sigara daha da bağımlılık yapar oldu
19 OCAK 2007 CUMA 09:39
0
981
0
AA aa
İSTANBUL - Harvard Üniversitesinde yapılan çalışmaya göre 1998-2005 arasında tüm sigara markalarındaki nikotin miktarı yüzde 11 arttı. Bilimadamlarına göre bu şekilde sigara, bir tür tütün salgını yaratmak için tasarlanmış araçlara dönüştürüldü.


Dünya çapında her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olan sigaranın son yıllarda daha da bağımlılık yapan bir hale getirildiği ortaya çıktı.

Amerikan Harvard Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre, tüm sigara üreticileri sigaranın içindeki nikotin miktarını arttırdı.

ABD'deki yasalara göre her yıl sigaralardaki nikotin miktarını bildirmek zorunda olan üreticilerin verilerine göre 1998-2005 döneminde nikotin oranı yüzde 11 çoğaltıldı.

Üreticiler ayrıca, sigaraları her birinden daha çok sayıda nefes alınmasını sağlayacak şekilde yeniden düzenledi.

Araştırmaya göre, nikotin arttırımı mentollü, light, ultralight gibi sigara modelleri ve tüm sigara markaları için geçerli.



Bilimadamları sigaranın son yıllarda bir tür tütün salgını yaratmak için tasarlanmış araçlara dönüştürüldüğünü belirtirken, bu şekilde tiryakilerin sigarayı bırakmasının daha da zorlaştırıldığını kaydetti.

Sigara üreticileriyse bu araştırmayla ilgili hiçbir yorumda bulunmadı.

Sigara nedeniyle sadece ABD'de her yıl 440 bin kişi hayatını kaybediyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2025
21:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 2 şüpheli tutuklandı.
31.08.2025
21:10
Yine başıboş hayvan kazası! Ölümden döndüler
Yine başıboş hayvan kazası! Ölümden döndüler
Bingöl-Elâzığ Karayolu Kurudere mevkiinde yola çıkan hayvana çarpmamak için manevra yapan otomobil beton su arkına çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.
31.08.2025
21:09
HÜDAPAR`dan özensiz işçilik eleştirisi!
HÜDAPAR'dan özensiz işçilik eleştirisi!
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru: 'Bir kentin vitrini sayılan ana caddenin bu şekilde yapılması yalnızca estetik bir kusur değil, aynı zamanda kamu kaynaklarının israfıdır.'
31.08.2025
21:07
Bingöl`de Zaferin 103. Yıldönümü coşkuyla kutlandı
Bingöl'de Zaferin 103. Yıldönümü coşkuyla kutlandı
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 103'üncü yılı kutlama programı çerçevesinde, Valilik Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde ise kabul töreni düzenlendi.
31.08.2025
21:05
Bingöl Kent Konseyi`nden Renkli Çocuk Şenliği
Bingöl Kent Konseyi'nden Renkli Çocuk Şenliği
Bingöl Kent Konseyi öncülüğünde, Bingöl Belediyesi ile Kent Konseyi Kadın ve Gençlik Meclisi paydaşlığında 'Çocuk Şenliği' düzenlendi. Bingöl Kent Park'ta gerçekleştirilen etkinlik, binlerce çocuk ve ailelerinin katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu.
31.08.2025
21:04
Gökçeli Köyü Derneği`nden Çocuklara Eğitim Desteği
Gökçeli Köyü Derneği'nden Çocuklara Eğitim Desteği
Gökçeli Köyü Derneği, yeni eğitim öğretim yılı öncesi çocuklara çanta, kırtasiye malzemesi ve forma desteğinde bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın