KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Sezer'in rektörleri gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en kritik atamasını YÖK Başkanlığı makamı için yapacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in 4 yıllık görev süresinin bitmesine sayılı günler kala, gözler Çankaya Köşkü'ne çevrildi.

Sezer`in rektörleri gidiyor
21 KASIM 2007 ÇARŞAMBA 19:01
0
1016
0
AA aa

YÖK'ÜN KÖŞK'E GÖNDERDİĞİ REKTÖR ADAYLARI

SEZER'İN ATAMALARI DEĞİŞECEK
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanlığı'nın yanı sıra 2011 yılına kadar 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in atadığı rektörlerin tamamını değiştirmiş olacak. Göreve geldikten hemen sonra ilk rektör atamasını 5 Eylül'de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne yapan Gül, bu yıl sona ermeden Hacettepe, Galatasaray, Selçuk, Karabük ve Bilecik üniversitelerine rektör atayacak.

5 ÜNİVERSİTEYE YENİ REKTÖR
Gül, üniversitelere YÖK'ün sunduğu listedeki sıraya bakmaksızın istediği adayı rektör olarak atayabilecek. Gül, Osmangazi Üniversitesi'ne yaptığı ilk atamada Sezer'e benzer bir atama yapmış ve en yüksek oyu alan adayı değil, ikinci sırada yer alan Prof. Dr. Fazıl Tekin'i rektör olarak atamıştı.

YÖK'TE SIRALAMAYA BAKMADI
YÖK, geçen hafta yaptığı toplantıda bu 5 üniversitenin adaylarını dinleyerek, her üniversite için 3'er aday belirledi ve buna göre bir liste oluşturdu. YÖK, listeyi atama için Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına gönderdi. YÖK, üniversitelerindeki seçimlerde öğretim üyelerinden yüksek oy alan bazı rektör adaylarının isimlerini Çankaya Köşkü'ne gönderilen atama listesinden çıkardı. Bilecik Üniversitesi'nde birinci olan Prof. Dr. Mehmet Duman, Hacettepe Üniversitesi'nde üçüncü olan Prof. Dr. Murat Tuncer, Selçuk Üniversitesi'nde üçüncü olan Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu'nun ismi listede yer almadı.

YÖK ÜYELERİ DE DEĞİŞECEK
Gül, görev süresi dört yıl olan ve bu süreyi dolduran YÖK üyelerinin yerine de atama yapacak. Gül, 2007'de iki, 2008'de dört, 2009'da dokuz, 2010'da iki ve 2011'de de bir YÖK üyesi atayacak.

MEVCUT REKTÖRLERİN GÖREV SÜRESİNİN BİTTİĞİ YILLAR VE ÜNİVERSİTELER
2007: Eskişehir Osmangazi, Hacettepe, Selçuk.
2008: Galatasaray, Akdeniz, Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Cumhuriyet, Çukurova, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Gaziantep, İnönü, İstanbul Teknik, Karadeniz Teknik, Ondokuz Mayıs, ODTÜ, Süleyman Demirel, Trakya, Uludağ, Yıldız Teknik.
2009: İstanbul, Niğde.
2010: Anadolu, Abant İzzet Baysal, Kırıkkale, Marmara, Adnan Menderes, Balıkesir, Celal Bayar, Gaziosmanpaşa, Gebze Yüksek Teknoloji, İzmir Yüksek Teknoloji, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kocaeli, Mersin, Muğla, Mustafa Kemal, Sakarya, Zonguldak Karaelmas, Mimar Sinan Güzel Sanatlar.
2011: Pamukkale, Dumlupınar, Afyon Kocatepe, Çanakkale 18 Mart, Van Yüzüncü Yıl, Harran, Adıyaman, Aksaray, Ahi Evran, Amasya, Bozok, Düzce, Erzincan, Giresun, Hitit, Uşak, Ordu, Rize, Kastamonu, Mehmet Akif Ersoy, Namık Kemal, Sinop, Eskişehir Osmangazi.

YÖK ÜYELERİNİN GÖREV BİTİŞ TARİHLERİ
2007: Erdoğan Teziç (8 Aralık), Necmi Yüzbaşıoğu (17 Aralık).
2008: Ergin Nami Nomer(Ocak), İlhan Tekeli (Ocak), Ethem Tolga (Eylül), Bülent Zülfikar (Eylül)
2009: Atilla Eriş (Ocak), İsa Eşme (Şubat), Halis Ayhan (Şubat), Engin Ataç (Temmuz), Tunçalp Özgen (Temmuz), Fikret Şenses (Eylül), Aybar Ertepınar (Ekim), Emin Kuz (Ekim), Yekta Saraç (Ekim)
2010: Enver Hasanoğlu (Haziran), Ali Ekrem Özkul (Aralık).
2011: İzzet Özgenç (Mart)


Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın