KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Sezer: bu ülkede tayyip krizi var

DSP lideri Zeki Sezer, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin küresel kriz değil, 6 yıllık beceriksiz yönetim, yanlış uygulama, politikalarının sonucu 'Tayyip krizi' olduğunu iddia etti...

Sezer: bu ülkede tayyip krizi var
16 ŞUBAT 2009 PAZARTESİ 08:33
0
1178
0
AA aa
Zeki Sezer, partisinin Bursa büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı için geldiği kentte BUTTİM Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hükümet ve ana muhalefet partisine yüklendi.

Türkiye'nin "yangın yeri" haline geldiğine dikkat çeken Sezer, ''Türkiye'de yaşadığımız küresel kriz değil. Bunların 6 yıllık beceriksiz yönetimlerinin, yanlış uygulamalarının, politikalarının sonucu 'Tayyip krizi' bugün yaşadığımız.'' şeklinde sert konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın masallar anlatarak her şeyin güllük gülistanlık gittiğini söylediğini belirten Sezer, ''Başbakan kendi döneminden öncekine göre bugün Türkiye'nin, Türk insanının zenginleştiğini söylüyor. Aslında doğruyu algılayabilecek durumda da değil. Hayal dünyasında, başka bir dünyada yaşıyor. Sözüm ona millet halinden memnun, ekonomi tıkırında, işsizlik yok. Kriz ise hamdolsun teğet geçti. Türkiye'de yaşadığımız küresel kriz değil. Dışarıdan küresel bir kriz dayatması da var. O Türkiye'ye mayıstan sonra gelecek. Biz hala 'Recep Tayyip' krizinin içindeyiz. Mayıstan sonra eyvah ki eyvah. Tedbir alsınlar diye söylüyorum. Tedbir almak bir yana krizi algılayabilmiş değiller.'' şeklinde konuştu.

"BÜLENT ECEVİT, SONSUZA KADAR GURUR VE IŞIK KAYNAĞIMIZ OLACAK"

Sezer, Bülent Ecevit'in sonsuza kadar gurur ve ışık kaynakları olacağının altını çizerek, sözlerini; "Bize ışığımızı, dinimizi, imanımızı, kültürümüzü öğretmeye çalışanlar, hatta Atatürk'ü, laikliği öğretmeye çalışanlar var ya onlara sesleniyorum; Biz ışığımızı Hacı Bektaşi Veli'den, Mevlana'dan, Yunus Emre'den, büyük Atatürk ve Ecevit'ten aldık. Sizden öğrenecek değiliz.'' şeklinde sürdürdü.

Başbakan Erdoğan'ın dünyayı ve Türkiye'yi adım adım dolaştığını belirtiğine dikkat çeken Sezer, Başbakan'a, ''Dolaştın da ne yaptın?'' şeklinde sorduktan sonra ziyaretlerde bol bol memleketin kaynaklarının harcandığını ve başka ülkelerin devlet adamlarıyla gelenek dışı, diplomat alınmaksızın gizli görüşmeler yapıldığını ileri sürdü.

Sezer, şunları söyledi: ''Onlar sana iktidarda kalman için destek verdiler de sen onlara ne verdin? Çiftçiyi batırdın, satılmadık malımızı mülkümüzü, kurumumuzu, fabrikamızı bırakmadın. Kriz geldi satılacak bir şey kalmadı; ama Unakıtan buldu. Şimdi de Milli Piyango'yu satmaya kalkıyor. Şimdi ABD'de, Allah şifa versin. Allah şifa versin de biraz da akıl, fikir versin. Krizden çıkışın reçetesi olarak Milli Piyango'yu satmaya kalkıyor. Satılmadık neyimiz kaldı? Bu kadar dışa bağımlı ekonomik yapıya ulaşan ülkelerin siyasal bağımsızlığı mümkün değil. Türkiye üzerinde oynanan oyunları görmeliyiz.''

Türkiye'yi şimdi başka yollarla pazarlayanların, çiftçiyi, milleti azarlayanların, satılmadık bir şey bırakmayanlara bir sözü olduğunu söyleyen Sezer, ''29 Martta bu millet sizin yüzünüze şamarı indirecek. Ekonomiyle siyaset birbirinden çok da uzak değil. Ülkenin işi zor, ama bu hükümetin işi seçimlerde daha da zor.'' şeklinde devam etti.

"22 TEMMUZ SEÇİMLERİNE OY BÖLMEKLE SUÇLANMAMAK İÇİN GİRMEDİK"

22 Temmuz seçimlerine oy bölmekle suçlanmamak için girmediklerini hatırlatan Sezer, o günün siyasi koşulları gereği bunu yaptıklarını belirterek, ancak bunun her zaman kendilerinden beklenir bir hal aldığını aktardı.

Sezer, ''Oyları bölerler diye kampanyalar yapılıyor. Kurulduğumuz günden beri bu yapılıyor. Bu, Ecevit'e de yapıldı, şimdi de bana yapılıyor. Her seçim dönemi, AKP'nin değirmenine su taşıyan Baykal'ın CHP'sini mi ayakta tutacağız? Bugün AKP yerelde ve genelde iktidarda ayakta durabiliyorsa onu ayakta tutan sözüm ona ana muhalefet partisinin genel başkanı 'sözüm ona diyorum çünkü ben ona ebedi muhalefet partisi genel başkanı diyorum', halka güven vermeyen, halka tepeden bakan kendi gücüne güvenmeyip, 'DSP seçimlere katılmasa da bana ekmek çıksa' diye düşünen; ama milletten hiçbir zaman iktidar vizesi alamayan sözüm ona ana muhalefet partisi ve onun genel başkanını mı ayakta tutacağız. Biz birilerini ayakta tutmak için değil, Türkiye'yi, Türk insanını ayakta tutmak için yola çıktık.'' diyerek sözlerini noktaladı.




haber 7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın