KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Sevk mahkumiyeti mağdur etti

Bingöl’den çevre illere yapılan sevkler hastaları mağdur etmeye devam ediyor. Sağlık alanındaki yetersizliklerden dolayı Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bir vatandaş, açık olan damar yollarıyla taburcu edildiğini iddia ederek, hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sevk mahkumiyeti mağdur etti
17 ŞUBAT 2015 SALI 05:28
0
1462
0
AA aa

Yedisu ilçesi Döşengil köyünde ikamet eden diyaliz hastası M. Zeki Sertkaya (65), enfeksiyon kapması nedeniyle gittiği Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi sürerken açık olan damar yollarıyla taburcu edildiğini iddia etti.

Hastanın kardeşi Hayati Sertkaya (48) fenalaşan kardeşi M. Zeki Sertkaya'yı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüğünü ifade ederek: “Hastanede ilk müdahale edildikten sonra Hastanın enfeksiyon kaptığını söyleyen acil doktorları hastayı Nefroloji bölümüne yatırılmasını söylediler. Bu bölümde görevli Doktor Yasemin Ç. oşkun Yavuz, hastanın hayati tehlikesinin olduğunu söyleyerek sizi Cuma gününe kadar yatıracağız, Cuma günü hastayı diyalize koyduktan sonra durumu iyi olursa sizi taburcu edeceğiz diye söyledi. Hastanın Perşembe gününe kadar tedavisi yapıldıktan sonra ben hava almak için hastanın yanından ayrılıp dışarı çıktım. Geri döndüğümde hastamızı tekerlekli sandalyeye koyduklarını gördüm. Oradaki görevli bir memura hastamızı neden yataktan çıkarıp tekerlekli sandalyenin üzerine koydunuz diye sorduğumda bana hastanızı taburcu ettik diyerek elime taburcu olduğumuza dair bir evrak verdiler. Ben de onlara hastamız yarın diyalize girdikten sonra taburcu olacaktık. Doktorun bize böyle dediğini söyledim. Orada bulunan bir başka doktor ise hastanın kolundaki katalitiği çıkarmadan nasıl taburcu edersiniz diyerek bizi taburcu eden görevlilere kızdı. Bizi apar topar taburcu eden doktor ve görevlilerin bizim yerimize hatırı sayılır bir hastayı yatırdıklarını öğrendim. Hastamı oradan alıp Karlıova Devlet Hastanesine getirdim burada kolundaki serum iğnesini falan çıkardım hastayı Karlıova Devlet Hastanesine yatırdık” dedi.

Hastamızın hayatıyla oynandığını ileri süren Sertkaya, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek: "Başka hastaların hayatıyla oynanmasın diye gereken işlemlerin yapılmasını istiyorum” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın