KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Sevk çilesi ölümle sonuçlandı

Sağlık alanında gündemden düşmeyen Bingöl’de, yetişkin çocuk yoğun bakım ünitesi yokluğuyla dışarıya sevk edilen 4 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Meclise soru önergesi veren Özsoy, “İlimizde yaşanılan can kayıplarını önlemek için, sağlık kurumlarında yaşanılan ekipman, lojistik, personel eksiklikler bir an önce tamamlanmalıdır” dedi.

Sevk çilesi ölümle sonuçlandı
22 ŞUBAT 2016 PAZARTESİ 21:51
0
1925
1
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.

Sorularının Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılmasını isteyen Özsoy, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde erişkin yoğun bakım ünitesi olmadığından dolayı 4 yaşındaki çocuğun sevk edildiği hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

Özsoy, “Konuşma ve işitme engelli ağır hasta Hazal Kişin (4) 10 Ocak 2016 tarihinde soğuk havale geçirdiği gerekçesiyle Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hastanede yetişkin çocuk yoğun bakım ünitesi olmadığı için hastanın yoğun bakım ünitesi olan çevre il hastanelerine yapılması gereken sevki, çevre il hastanelerinde yer olmadığı yönünde gelen cevaplar neticesinde uzun süre yapılamamış ve hastanın durumu gittikçe ağırlaşmıştır. 11 Ocak 2016 tarihinde, ailesinin kendi imkânlarıyla götürdüğü Malatya'da yoğun bakım ünitesine alınan Hazal KİŞİN (4) , burada bir gece tutulduktan sonra, ara yoğun bakım ünitesine alınmış ve 17 Ocak 2016 tarihinde vefat etmiştir. İlimizdeki sağlık kurumlarının eksikliklerinden dolayı oldukça sık gerçekleşen bu ve benzeri ölümler kamuoyunda da büyük yer tutmaktadır. Anayasa'nın 56. Maddesine göre, ‘Devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlama; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi arttırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler. Devlet, bu görevini kamu ve özel kesimlerdeki sağlık ve sosyal kurumlardan yararlanarak, onları denetleyerek yerine getirir.' Bu doğrultuda vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda hizmet alabilmeleri ve ilimizde yaşanılan can kayıplarını önlemek için, sağlık kurumlarında yaşanılan ekipman, lojistik, personel eksiklikler bir an önce tamamlanmalıdır” dedi.

Özsoy, şu sorularının cevaplandırılma

Bu bağlamda;sını istedi;

1) Bakanlığınız, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yetişkin çocuk yoğun bakım ünitesi eksikliğinden dolayı hayatını kaybeden Hazal KİŞİN(4)'in durumundan haberdar mıdır?

2) Yaşanılan olaydan dolayı ilgili kurum ve kişiler hakkında herhangi bir idari ve hukuki soruşturma başlatılmış mıdır? Eğer başlatılmışsa ne aşamadadır?

3) Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaşanan yetişkin çocuk yoğun bakım ünitesi eksikliğini gidermek üzere bakanlığınız tarafından yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır? Var ise ne aşamadadır?

4) Yetişkin çocuk yoğun bakım ünitesi eksikliğinden dolayı farklı illere gerçekleşen sevklerde yer bulunamadığı gerekçesi ile yaşanan ihmallere ilişkin bakanlığınız tarafından sürdürülen idari ve hukuki çalışmalar nelerdir?

5) Bingöl Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesinde var olan ekipman, lojistik ve personel eksikliklerinin tamamlanması için yapmış olduğunuz çalışmalar nelerdir?

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Kemal YALANCI (@Misafir_19472)
23 Şubat 2016 Salı 16:51
Bingöl'de bedel ödeyen binlerce HDP'liye küfredercesine ABD'den getirtilen bu vekilin dediği gibi 56. Madde gereğince devlet beden sağlığını korumak zorundadır. Bu hatırlatması üzerine HDP'li vekil, SUR vb yerlerde terör örgütü PKK'nın kazdığı çıkurları kapatmak için devletin PKK'ya yaptığı operasyonları haklı görmektedir.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın