KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Sevindiren hediyeler!

Devlet koruması altında bulunan çocuklara, 23 adet tablet, 118 adet eşofman 30 adet bisiklet hediye edildi.

Sevindiren hediyeler!
07 NİSAN 2016 PERŞEMBE 01:29
0
1666
0
AA aa

 Bingöl Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdunda kalan bakıma ve korumaya muhtaç çocukların hediyeleri, düzenlenen törenle takdim edildi.

Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdu Konferans Salonunda gerçekleşen programda çocuklara; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 23 adet tablet, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 118 adet eşofman ve ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 30 adet bisiklet hediye edildi.

Programa, Vali Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı İrfan Günerigök, Bingöl Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği Başkanı Erkan Küçüköner ve bakım ve koruma altındaki çocuklar katıldı.

Programda çocuklarla karşılıklı sohbet eden Vali Köşger, “Bizim çocukluğumuzda bisiklet adeta bir lükstü, herkeste bisiklet bulunmuyordu. Ancak sizlere hediye edilen bu bisikletler, tabletler ve diğer malzemeler devletimizin geldiği kalkınmışlık düzeyinin bir göstergesi. Sosyal devletlerin birçoğu vatandaşlarına Türkiye gibi müşfik davranmıyor. Devlet bir baba gibi hem kudretli, hem de şefkatli olmak zorunda. Bunun farkında olmalıyız. Sizlerin burada rahat etmesi için, şartların en iyi şekilde hazırlanması yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Önce birbirinizi seveceksiniz, birbirinize kenetleneceksiniz. Sonra sizlere güzel şeyler öğreten öğretmenlerinizi seveceksiniz, ülkenizi seveceksiniz, sevgiden doğan sinerji ile de daha mutlu olacaksınız” dedi.

“Öğrencilik sadece bilgi ezberlemek değildir” diyen Vali Köşger, şunları söyledi: “Öğrendiğiniz bilgileri kullandığınız zaman katma değer sağlamış olursunuz. Bir telefonun üretiminde kullanılan malzemelerin değeri 10 TL bile yapmazken, öğrendiğiniz bilgiyi ona aktardığınız zaman değeri 2.000-3.000 TL oluyor. İşte o zaman siz o malzemelere katma değer katmış oluyorsunuz. İşinizi ciddi yapacaksınız. Sizin işiniz ise öğrencilik. Bizlerin tek isteği sizlerin yüzünün gülmesi sizlere hayatta başarılar diliyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın