KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Severek öğrenmek başarıya götürür

Yeni eğitim yılı nedeniyle yayımladığı mesajında başarının sırrını “okumak, öğrenmek, düşünmek, okuduklarımızı yorumlamak gibi zihin sporları yapmalıyız” şeklinde özetleyen Milli Eğitim Müdürü Sarı: “Beyin jimnastiği zekâmızı geliştirir ve hafızamızı güçlendirir. Böyle düşündüğünüzde öğrenmek zevkli bir eyleme dönüşür ve sizi başarıya ulaştırır” dedi.

Severek öğrenmek başarıya götürür
11 EYLÜL 2013 ÇARŞAMBA 23:37
0
1697
0
AA aa

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 2013–2014 eğitim öğretim yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

“Eğitim ordusuna yeni başlayan 6 bin 786 öğrencimizle, 409 okulumuzda, 2 bin 897 öğretmen, toplamda 61 bin 587 öğrencimiz ile eğitim öğretime başlamaktayız” diyen Sarı, mesajında öğrenciler, veliler ve öğretmenlere de seslendi.

“Geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler”

‘Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de 2013–2014 eğitim öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanını yaşamaktayız' diyen Sarı: “Eğitim ordusuna yeni başlayan 6 bin 786 öğrencimizle, 409 okulumuzda, 2 bin 897 öğretmen, toplamda 61 bin 587 öğrencimiz ile eğitim öğretime başlamaktayız. Amacımız eğitim yarışında kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü demokratik yollardan açıkça ifade edebilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirmektir. Başarılı olmak için okumak, öğrenmek, düşünmek, okuduklarımızı yorumlamak gibi zihin sporları yapmalıyız. Nasıl spor hareketleri kaslarımızı güçlendirirse, beyin jimnastiği de zekâmızı geliştirir ve hafızamızı güçlendirir. Böyle düşündüğünüzde öğrenmek zevkli bir eyleme dönüşür ve sizi başarıya ulaştırır.

“Çocuklarınızla empati kurmalısınız”

Anne ve babalara empati tavsiyesinde bulunan Sarı: “Her anne, baba çocuklarının başarılı olmasını ister ve bu konuda çaba harcar. Fakat doğru olduğunu düşünerek sergilediğimiz bazı davranışlar yapıcı olmak yerine yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Yıkıcı sonuçlarla karşılaşmamak için tepki göstermeden önce çocuklarınızla empati kurmalısınız. Çocuklarınıza karşı anlayışlı ve duyarlı olunuz. Onlara kendilerini ifade etme hakkını tanıyınız, kontrol ediniz fakat baskı kurmayınız. Çocuklarınızı iyi örnek alabilecekleri ortamlara katılmaları konusunda teşvik ediniz. Sorumluklar yükleyerek cesaretlendiriniz.

“Öğretmen; sevgisiz ve sabırsız olamaz”

Mesajında öğretmenlik mesleğinin sevilmeden yapılamayacağına dikkat çeken Sarı: “Kıymetli meslektaşlarım, öğretmenlik sevilmeden yapılabilecek bir meslek değildir. Sizler çocuklarımızın yani ülkemizin geleceğinden birinci derecede sorumlusunuz. Tüm öğretmenlerimizden isteğim kendi çocuklarınızın nasıl bir eğitim almasını istiyorsanız, öğrencilerinizi de o şekilde eğitmenizdir. Bir insanı eğitmek, bir toplumu şekillendirmek herkesin harcı değildir ve olmamalıdır. Öğretirken eğlenin ve eğlendirin. Öğretmenlik öğrencilerine ve mesleğine âşık olmayı gerektirir. Öğretmen; sevgisiz ve sabırsız olamaz, bu bağlamda, öğrenmenin kişiden kişiye farklılık gösterdiğini bilerek her öğrenci için uygun öğrenme ortamları sağlayıp, öğrenemeyeceği hiçbir şey olmadığını göstermeliyiz. Milletçe övündüğümüz tarihsel başarılarımızda milli ve manevi değerlerimizin etkisi unutulmamalıdır. Bu nedenle aile ve toplum yaşantımızda bu değerlerimiz yerlerini korumalı ve yeni nesillere örnek yaşantılarımızla aktarılmalıdır. Unutulmamalıdır ki; ‘Heykeltıraş mermere ne ise; öğretmen de çocuğa odur'. Bu duygularla 2013–2014 eğitim-öğretim yılının ve ilköğretim haftasının çocuklarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, İlimize yeni atanan öğretmenlerimize hoş geldiniz diyor, İlimizde görev yapıp ayrılanlara da hizmetlerinden dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın