KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Sendika, meb'i kadrolaşma ile suçladı

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), ilan edilen boş şef kadrolarına açıklananın çok üstünde atama yaptığının ortaya çıktığını öne sürdü.

Sendika, meb`i kadrolaşma ile suçladı
06 OCAK 2007 CUMARTESİ 09:49
0
1223
0
AA aa

Adıbelli, yaptığı yazılı açıklamada, MEB Personel Genel Müdürlüğünün, 2006 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Boş Şef Kadroları İçin Atama Sonuçlarını açıkladığını belirtti.

Sonuçların, MEB'deki kadrolaşmanın boyutlarını ortaya koyduğunu savunan Adıbelli, “İlan edilen boş şef kadrolarına açıklananın çok üstünde atama yapıldığı ortaya çıktı” dedi.

Taşra Teşkilatı Şef Kadroları İçin Başvuru ve Atama Klavuzu'nda ve Taşra Teşkilatı Şef Kadrolarına Atanabilmek İçin Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Kılavuzu'nda MEB Taşra Teşkilatı boş şef kadrolarının sayısının 773 olarak ilan edildiğine işaret eden Adıbelli, ancak daha önce ilan edilen bu rakamlara rağmen, yaklaşık bin 463 kişinin taşrada şef kadrolarına yerleştirildiği konusunda bilgilere ulaştıklarını kaydetti.

Adıbelli, ayrıca 2006 Yılı Merkez Teşkilatı Şef Kadrolarına Atanabilmek İçin Görevde Yükselme Başvuru Klavuzu'nda 272 kişinin merkez teşkilatı şef kadrolarına atanacağının duyurulduğunu, ancak bunun çok üzerinde kişinin bu kadrolara atandığını savundu.

Adıbelli, Burdur-Karamanlı'da 1 kişilik kadroya 2 kişi, Burdur merkezde 3 kişilik kadroya 8 kişi, Burdur-Bucak'ta 1 kişilik kadroya 2 kişi, Konya ve Isparta'da 4 kişilik kadroya 7 kişi, Muğla'da 1 kişilik kadroya 4 kişi, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta 9 kişilik kadroya 33 kişinin atandığının ortaya çıktığını iddia etti. Yüksel Adıbelli, şunları kaydetti:

“Tüm bu bilgiler çerçevesinde Eğitim-İş olarak MEB'e bir yazı göndererek şef kadrolarına ilan edilen rakamlar dışında kaç kişinin atamasının yapıldığı ve bu atamalarda hangi ölçütlerin dikkate alındığının tarafımıza bildirilmesini talep ettik. Eğitim-İş olarak atamalar sonucunda ortaya çıkacak her türlü hukuksuzluğun takipçisi olacağız ve konuyu yargıya taşıyacağız.”

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın