KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Sempozyum bildirisinde son tarih 27 temmuz

Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Kimlik, Kültür ve Değişim Sürecinde Osmanlı'dan Günümüze Kürtler' adlı uluslararası sempozyuma bildiri gönderme süresi 27 Temmuz'da sona eriyor.

Sempozyum bildirisinde son tarih 27 temmuz
19 TEMMUZ 2012 PERŞEMBE 04:23
0
1421
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nden yapılan duyuruda, üniversite bünyesinde 'Kimlik, Kültür ve Değişim Sürecinde Osmanlı'dan Günümüze Kürtler' adlı uluslar arası bir sempozyum düzenleneceği bildirildi.

Sempozyumun 06-08 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenleneceği ifade edilen açıklamada, sempozyuma bildiri gönderme süresinin 27 Temmuz 2012 tarihine kadar uzatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, güncellenen yeni sempozyum takvimi ile ilgili şu bilgiler verildi:

*Bildiri özetlerinin son teslim tarihi: 27 Temmuz 2012

*Kabul edilen bildiri özetlerinin ilanı: 03 Ağustos 2012

*Bildiri tam metinlerinin son teslim tarihi: 24 Ağustos 2012

*Sempozyum programının ilanı: 31 Ağustos 2012

*Sempozyum tarihi: 06-08 Eylül 2012

Açıklamada: “06-08 Eylül 2012 tarihlerinde Kimlik, Kültür ve Değişim Sürecinde Osmanlı'dan Günümüze Kürtler Uluslararası Sempozyumu düzenlenecektir. Yıllardır dokunulmayan konuları akademik bakışla ele alma geleneğine sahip olan üniversitemizin düzenleyeceği bu sempozyumda, Kimlik, Kültür ve Değişim Sürecinde Osmanlı'dan Günümüze Kürtler konusu işlenecektir. Din, dil, ırk, renk gibi farklılıkların, tarih boyunca husumet kaynağı olarak insanlığın karşısına çıktığı bilinmektedir. Anadolu topraklarında ise; farklı din, dil, etnik köken ve kültüre sahip insanlar, birlikte yaşama başarısını göstermişlerdir. Ancak, birlikte yaşama kültürünün uygulanmasında belli dönemlerde bazı sıkıntılar yaşanmış; bu sıkıntılar, zamanla daha da büyümüş, etnik zenginlik ve diğer farklılıklar, bir sorun gibi algılanmaya başlanmıştır. Kürtleri, tüm yönleriyle ve bir bütün olarak ele alan bu sempozyum, Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerindeki birçok akademisyeni ve araştırmacıyı bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Bu sayede, konuyla bağlantılı sorunların çözümüne katkıda bulunacak önerilerin ortaya çıkması mümkün olacaktır. Önyargıdan ve siyasal kaygıdan uzak bir şekilde Kürt konusunun etraflıca ele alınmasına olan ihtiyaç, böyle bir sempozyum düzenlemeyi kaçınılmaz kılmıştır. Sempozyum, tartışılmaktan çekinilen birçok konunun akademik bir bakış açısıyla ela alınmasını sağlayabilecek ve sorun olarak algılanan birçok hususa çözüm önerisi getirebilecektir" denildi.

SEMPOZYUMLA İLGİLİ BİLGİLER

Açıklamada sempozyumun konuları: Tarihsel Süreçte Kürtler, Etnik Bir Unsur Olarak Kürtler, Kürtlerde Yerleşim, Nüfus ve Göç, Kürtlerde Sosyal ve Kültürel Hayat, Kürtlerde Dini İnanç, Kürtlerde Akrabalık İlişkileri, Kürtlerde Ekonomik Faaliyetler, Kürt Önde Gelenleri, Kürtlerde Dil, Edebiyat ve Sanat, Kürtlerde Eğitim ve Bilim, Kürtler ve Medya, Kürtlerde Siyaset ve Yönetim Anlayışı, Kürt Meselesi ve Çözüm Önerileri, Kürtlerle İlgili Diğer Konular, olarak ifade edilirken sempozyumun dillerinin ise, "Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca." olduğu belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın