KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Şehrin yükünü devlet alıyor!

İstihdamın, kamu yatırımlarına paralel olarak arttığını belirten Keskin: “Bingöl gibi az gelişmiş illerde özel sektörün yeterince yatırım ve istihdama katkı sunamadığı bir ortamda, kamu yatırımları önemli bir kaldıraç etkisini göstermektedir” dedi.

Şehrin yükünü devlet alıyor!
09 OCAK 2014 PERŞEMBE 08:11
0
2191
0
AA aa

Mali Müşavir Bayram Keskin, yaptığı açıklamayla Bingöl'ün istihdamı ve ekonomisine ilişkin açıklamada bulundu.

“İSTİHDAMI DEVLET SAĞLIYOR”

Mali Müşavir Keskin: “Bingöl gibi az gelişmiş illerde özel sektörün yeterince yatırım ve istihdama katkı sunamadığı bir ortamda, kamu yatırımları önemli bir kaldıraç etkisini göstermektedir. Gerek inşaat sektörü olsun, gerek hizmet sektörü olsun, bugün Bingöl'de devletin istihdama yönelik yapmakta olduğu kamu politikaları sayesinde; hem ekonomik hareketlilik oluşmakta, hem de çalışma hayatına önemli bir katkı sunulmaktadır. Bölge ve coğrafi şartları birlikte irdelendiğinde, devletin çalışma hayatımızda her zaman için gerekli ve elzem olduğunu görmekteyiz. Bingöl'de özel sektörün rekabet edememesi ve üretim maliyetlerinin yüksekliğinden ötürü imalata yönelik çalışmanın katlanılabilir bir özveri olamadığından, istihdam alanında devlet her zaman bizim için bir başvuru kaynağıdır. Ne kadar çok kamu yatırımını alabilirsek o kadar çok istihdamımız olacaktır. Geçen aylarda sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilimizde istihdam etmekte olduğu çalışan sayısı 2 bindir” dedi.

“2013'TEKİ İSTİHDAM ARTIŞI SON BİRKAÇ YILLIN EN ÜST SEVİYESİNDE”

Bingöl'de sigortalı sayısının 20 bini geçtiğini belirten Keskin: “2013 yılında 20 bini aşkın sigortalının çalıştığı Bingöl'de kamu yatırımlarının ilimize kattığı katma değer hesaplandığında, hem serbest piyasanın hem de istihdam sektörünün kamu yatırımları olmadan işlevsel hale getirilmesinin şuan için oldukça zor olduğu görünmektedir” ifadelerini kullandı.

“GSS'DAN NÜFUSUN YÜZDE ELLİSİ FAYDALANIYOR”

‘Bingöl, birçok işsizlik türünün olduğu bir piyasa mekanizmasına sahiptir' diyen Keskin: “Bingöl nüfusu yüzde ellinin üzerinde gelir testine tabi olup, genel sağlık sigortasından faydalanan bir il olarak, hem piyasa modeli, hem de kendine has değişik bir ekonomiye sahip. Bingöl'ün kamu yatırımlarından beslenmesi ve piyasanın da bu sayede sirküle edilmesi kısa vadede bir değişimin yaşanması şu an için oldukça zor görünüyor. Bingöl, birçok işsizlik türünün olduğu bir piyasa mekanizmasına sahiptir. Hem iradi, hem de mevsimlik işsizliğin olduğu Bingöl'de istihdam edilenlerin büyük bir bölümünün inşaat sektöründe istihdam edildiği ve inşaat sektörünün de çetin kış şartlarından dolayı yılın yarısını kapalı geçtiğinden kısa süreli işsizlik kendini göstermektedir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın