KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Şehrin florası belirlenecek!

Bingöl Üniversitesi'nin Pilot Üniversite projesi kapsamında kabul edilen Sancak Bucağı ve Çevresinin Florası ile Bu Alanda Arıcılık Potansiyeli Olan Bitkilerin Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi çalışmasıyla bölgenin ekonomik potansiyeli olan bitkileri belirlenecek.

Şehrin florası belirlenecek!
11 TEMMUZ 2018 ÇARŞAMBA 19:18
0
2002
1
AA aa

Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi'nde yürütücülüğünü Doç. Dr. Ömer Kılıç'ın yaptığı “Sancak Bucağı (Bingöl-Merkez) ve Çevresinin Florası ile Bu Alanda Arıcılık Potansiyeli Olan Bitkilerin Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi” adlı proje de hayata geçirildi.

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Ömer Kılıç, bu proje ile Bingöl il merkezi sınırları içerisinde yer alan Sancak Beldesi ve çevresinin florası ile alanda arıcılık, etnobotanik ve ekonomik potansiyeli olan bitkilerin belirleneceğini açıkladı. Aynı zamanda bu ürünlerin kimyasal özelliklerinin de belirleneceğini ifade eden Doç. Dr. Kılıç, “ Alan ve çevresinde yapılacak olan floristik çalışmamız, alanın florasını, yeni bitki türü ile kayıtlarının ortaya çıkmasını ve bitkilerin yayılışları ile ilgili yeni veriler elde edilmesine olanak sağlayacak. Ayrıca, çalışma ile arıcılık, tarım, etnobotanik, endemik, ekonomik değeri olan bitkiler belirlenecek. Bunların kimyasal özellikleri ile ekonomik anlamda diğer özellikleri tespit edilecek. Alanda arıların en çok ziyaret ettiği bitkiler ortaya çıkarılacak. Çalışma kapsamında belirlenecek ekonomik değeri ve özellikle de arıcılık konusunda özellikli bitkiler üniversitemizin kalkınma odaklı diğer projelerinde ve birimimizin bitki ile ilgili bölümlerinde de kullanılabilecek. Bunun yanında arıcılık, etnobotanik, endemik ve tıbbi aromatik açıdan önemli bitkiler tespit edilip uçucu yağ ve diğer kimyasal özelliklerinin belirlenmesiyle de bitki kimyası, drog üretimi, bitkisel üretim bağlamında önemli veriler elde edilecektir. Böylece il florasına üniversitemizin bu konudaki ihtisaslaşması ile bölgenin kalkınmasına bitkisel anlamda katkılarda bulunulacak ve bol miktarda bitkisel materyal elde edilecektir” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30000)
12 Temmuz 2018 Perşembe 21:35
Sıfır elde var sıfır
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
16.11.2025
19:30
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
Bingöl'de yaşayan Mahfuz Koçdağı, 15 yıldır 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın