KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Şehirlerarası otobüsler yazarkasa fişi düzenleyecek

Şehirler arasında yolcu taşıyan otobüs işletmeleri, bilgisayar bağlantılı ödeme kaydedici cihazlar kullanarak yollculara fiş verebilecekler. Söz konusu cihazlarla düzenlenen fişler yolcu taşıma bileti olarak kabul edilecek.




Şehirlerarası otobüsler yazarkasa fişi düzenleyecek
23 ŞUBAT 2006 PERŞEMBE 06:39
0
1644
0
AA aa
Maliye Bakanlığı, karayoluyla yapılan yolcu taşıma işlerinde uygulanacak belge düzenine Resmi Gazete'de yayımlanan bir tebliğle açıklık getirdi.

Buna göre şehirlerarası yolcu taşıma işiyle uğraşan otobüs işletmecileri, kendi otobüslerinde taşıyacakları yolcular için acentelere kendi biletlerini kullandırabilecekler. Acente, otobüs işletmecisi tarafından kendisine verilen yolcu taşıma biletlerini, her kopyasına kendi unvanını, adresini, vergi dairesini ve vergi kimlik numarasını içerir kaşeyi basarak düzenleyecek.

Şehirlerarası yolcu taşıma işiyle uğraşan otobüs işletmecileri bilgisayar bağlantılı ödeme kaydedici cihazlar kullanılabilecek. Bu cihazlar aracılığıyla merkez, şube veya acenteler tarafından düzenlenen fişler, Vergi Usul Kanununda tanımlanan yolcu taşıma bileti olarak kabul edilecek. Yolcu taşıma bileti düzenlemede kullanılacak bilgisayar bağlantılı ödeme kaydedici cihazların Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmış olması koşulu aranacak. Düzenlenen yolcu taşıma biletlerinin aslı müşteriye verilecek, kopyası ise mükellef tarafından saklanacak.

UZLAŞMA KOMİSYONLARININ YETKİSİ

Aynı tebliğle il merkezlerinde bulunan Vergi Dairesi Uzlaşma Komisyonlarının yetki sınırları da yeniden belirlendi.
Buna göre 12 bin 500 YTL'yi aşan tarhiyatlara ilişkin uzlaşma talepleri birinci grup, 7 bin 500 YTL'yi aşanlar ikinci grup, 5 bin YTL'yi aşanlar üçüncü grup, 3 bin YTL'yi aşanlar ise dördüncü grup vergi dairesi başkanlıkları ile defterdarlık bünyesinde oluşturulacak uzlaşma komisyonlarında incelenip sonuçlandırılacak.

hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın