KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Seferber oldular!

150'den fazla Silikozis hastası bulunan ve kar yağışı nedeniyle kapanan Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyü yolu gece yarısına kadar süren çalışmayla açıldı.

Seferber oldular!
27 ARALIK 2018 PERÅžEMBE 19:50
0
2735
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesine son yılların en çok kar yağışı gerçekleÅŸmeye baÅŸladı. Kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde 30 santim olan kar, yüksek noktalarda yarım metreyi geçti. Kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde belediyeye baÄŸlı ekipler yollarda iÅŸ makineleri ile çalışma yaptı.  

Kot taÅŸlama veya kot kumlama nedeniyle 150'den fazla "Silikozis" ve 10 organ yetmezliÄŸi nedeniyle diyalize giren hastanın bulunduÄŸu Karlıova ilçesine baÄŸlı TaÅŸlıçay köyü yolu da yoÄŸun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresine baÄŸlı ekipler ilçede bulunan 20'den fazla köy yolunu açmak için çalışma baÅŸlattı. TaÅŸlıçay köy yoluna öncelik veren ekipler, gece ve gündüz çalışarak kar temizleme çalışması yapıp, yolu açarken, tekrar kapanmaması için de sürekli çalışma yaptı.

Karlıova'da 20 köyün kar nedeniyle yolunun kapalı olduÄŸunu belirten İlçe İl Özel İdaresi Müdürü Bayram Sünbül, "Bazı köylerde hastalarımız olduÄŸu için onlara ulaÅŸtık. TaÅŸlıçay köy yoluna gidiyoruz. Silikozis ve diyalize giren hastalar mevcut. Bu yolun sürekli açık tutulması için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Diyalize giren hastalardan Vedat Agün, görevlilerin sürekli yollarını açık tuttuÄŸunu söyleyerek, ilgilerinden dolayı teÅŸekkür etti. VatandaÅŸlar da kar yağışının bereket olduÄŸunu belirtirken, ekiplerin de çalışmalarını gördüklerini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın