KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Saybir evet dedi

SAYBİR Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Endam Aksu; Referanduma “Evet” denmesinin Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.

Saybir evet dedi
01 EYLÜL 2010 ÇARŞAMBA 08:26
0
2182
0
AA aa
Yapılan basın açıklamasında Aksu sözlerine şöyle devam etti: “Sağlık Yönetimi Birliği Derneği (SAYBİR)  12 Eylül Referandumundaki Anayasa değişikliklerinin yeterli olmamakla beraber kamu görevlilerine getireceği toplu sözleşme hakkıyla
 
kadınlara, yaşlılara, çocuklara, özürlülere, gazilere ve şehit yakınlarına yönelik sağlayacağı pozitif ayrımcılık imkanıyla, kişisel verilere getireceği anayasal güvenceyle, yurt dışına çıkma hürriyetine ilişkin sınırlama yetkisinin kapsamının daraltılarak bireysel özgürlükleri artırmasıyla, vatandaşların kamu hizmetleriyle ilgili başvuru ve şikayetlerini değerlendirecek .

Kamu Denetçiliği Kurumunun kurulmasıyla, Yüksek Askeri Şûra kararlarına karşı, yargı yoluna başvurma hakkının sağlanmasıyla, memurlara uygulanan uyarma ve kınama cezalarına karşı yargı yoluna başvurma yasağının kaldırılmasıyla, İdari yargı'nın, ‘yerindelik denetimi'ne son verilmesiyle, asker kişilerin belli suçlarda sivil mahkemelerde yargılanmasıyla, Anayasa Mahkemesi'nin ve HSYK'nın yapılarının değiştirilmesiyle, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapma hakkı

getirilmesiyle, 12 Eylül 1980 darbecilerinin, destekçilerinin ve kararlarının yargılanmasına, yönelik hükümlerinin de yer aldığı anayasa değişiklikleriyle daha demokratik, daha özgür, daha bağımsız yargı ile insanı ön plana çıkaran ve haklarını daha fazla gözeten bir Türkiye özleminin gerçekleşmesi için bu anayasa paketi bir başlangıç ve bir fırsattır. Bu nedenle bu pakete “Evet” demek siyasi bir tercih değil, demokrasiden yana bir tercih olduğunun bilincindeki vatandaşlarımızın çoğunlukta olduğuna eminiz diyerek dernek olarak tercihimiz ‘Evet' olacaktır” dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın