KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Satranç kumar değil, zekâ oyunudur

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Tahsin Akdan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti...

Satranç kumar değil, zekâ oyunudur
10 EKİM 2009 CUMARTESİ 12:25
0
1548
0
AA aa
Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Tahsin Akdan, İl ve Bölge Temsilcisi Kurul Başkanı Halil Hilmi Dara, Keban Bölge ve Elazığ İl Temsilcisi Bülent Serinkaya, Bingöl İl Temsilcisi Hasan Tosun, Bingöl Gençlik ve Spor Müdürü Şefik Kara ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'yu heyet halinde makamında kabul etti.

Türkiye ve Bingöl'deki satranç faaliyetleri ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Balkanlıoğlu, satrancın kumar değil, bir zekâ oyunu olduğunu söyledi.

Yapılacak ufak hataları kabul etmeyen satrancın, düşünerek ve zekâyı kullanarak oynanması gerektiğini, aksi halde yenilginin kaçınılmaz olacağını belirten Vali Balkanlıoğlu: “Satranç, zekâyı ve pratik düşünmeyi geliştirir. Tavla, kâğıt, okey gibi oyunlardansa, gençlerimizin satranca yönelmelerini istiyoruz. Ayrıca elektronik oyunlar için harcanan paraları satrançta harcamıyorsunuz. Haliyle parasal yönden bir kayıp olmuyor.  Özellik öğrencilerimize bu oyunu oynamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü zekâyı geliştiren bir oyundur. Bu da derslerdeki başarının artmasına katkı sunacaktır. İnşallah ilimizden de Türkiye ve dünya şampiyonlar çıkar. Bu konuda Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı'ndan destek istiyoruz. ziyaretlerinden ötürü Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı heyetine teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Tahsin Akdan ise, planlı ve kapsamlı çalışmalar çerçevesinde Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 14 kurs açtıklarını, usta öğreticilerinin de federasyon tarafından karşılandığını belirtti.

Satranç'ın ilköğretimlerde seçmeli ders olduktan sonra çalışmaları daha da yoğunlaştırdıklarını ifade eden Akdan: “Bingöl'de de bu alanda yapılacak nüfus çalışması 70 Bin civarındadır. Bu çocukların yaş ortalamaları 5- 17 yaş arası. Bu çok ciddi bir rakamdır.  Bingöl İmiz merkez Karlıova, Solhan Genç ve Yayladere ilçelerimizde ilköğretim okullarında çalışmalarımız sürmektedir. Laboratuarlar açılarak pano, kitap ve benzeri malzeme göndermişiz. Şimdi bu kursların sayısını çoğaltacağız. İnşallah Bingöl'de bu konuda iyi neticeler alırız. Sayın valime bu konudaki desteklerinden dolayı ve sıcak ilgisinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Bingol KEnt Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın