KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Sarı: kaliteyi yükseltelim

Lise müdürleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Eğitimin kalitesini daha da yükseltmek için mutlaka öğrenci velileriyle irtibatlı olalım. Eğitimdeki en büyük amacımız, elinden ve dilinden zarar gelmeyen gençlik yetiştirmektir” dedi.

Sarı: kaliteyi yükseltelim
05 ŞUBAT 2016 CUMA 23:28
0
1567
0
AA aa

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, il genelinde görev yapan lise müdürlerine yönelik olarak birinci eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtımı ve kitap seçim modülünün ele alındığı toplantı düzenlendi.

Bingöl Valiliği Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger ve ildeki lise müdürleri katıldı.

Toplantıda okul müdürlerine il koordinatörü tarafından EBA'nın tanıtımı yapılırken, destekleme ve yetiştirme kurslarıyla ilgili müdürlük tarafından şu ana kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Değerlendirme toplantısında 2015–2016 eğitim-öğretim yılının 1.dönemi ile ilgili genel bir değerlendirme yaparak okul müdürlerine seslenen Sarı; “Birinci dönemi sizlerin de büyük özveri ve gayretleriyle geride bıraktık. Kurumlar idarecilerine göre şekillenir. İdareci, ulaşılabilir ve görülebilir olmalıdır. Benim kapım, sizlere her zaman açıktır. Sizlerin kapıları da tüm paydaşlarımıza açık olsun. Çocuklarımızı manevi değerlerimizle ve sevgiyle eğitelim, yetişkin olduklarında topluma sevgiyle baksınlar, sevgiyle yaklaşsınlar diyen Sarı tüm çabamız elinden ve dilinden zarar gelmeyen bir gençlik yetiştirmektir” dedi.

Okul Müdürlerinden eğitimin kalitesini daha da yükseltmek için mutlaka öğrenci velileriyle irtibatlı olmalarını isteyen Sarı, eğitim projeleri konusunda şunları söyledi: “Başarı bizden uzak değil, Hedef 12 projesi içinde tüm sivil toplum kuruluşları, eğitim ile ilgili dernekler ve resmi kurumlar hepsini paydaş yaptık. Bu proje kapsamında alt bileşen olarak ‘Hedef 12 Projesi' var, ‘Değerler Eğitimi, Akademik Başarı, Kitap Okuma Yazma ve Eğitimde İyi Örnekleri Projesi' var bu anlamda özverili çalışma yapan idareci ve öğretmen arkadaşlarıma ben burada bir kez daha teşekkür ediyorum.”

2015-2016 eğitim öğretim yılında tüm öğretmenlerden beklentisinin yüksek olduğunu belirten Sarı, “Yönetici olan ben merkezli değil biz merkezli olmalıdır. Başarının artması için bir yönetici ve öğretmenlerimizin ileriye dönük, hoşgörülü ve özverili olmalıdır. Bunun sonucunda da okulumuzun, öğretmenimizin ve öğrencilerimizin başarılarında artışlar olacağı kanaatindeyim. Yöneticilik görevini yapanlar İyi birer dinleyici olmaları ve lider olmalıdırlar. Okullarımızda ileriye dönük projelerin uygulamaya geçirilmesi için çalışmalara başlanılmalıdır. Yöneticiler sorun üretici değil sorun çözen olmalı ve başarısızlığı personele başarıyı kendine mal etmemelidir” şeklinde konuştu.

Sarı, “2015-2016 eğitim-öğretim yılı 2. dönemini de başarı ile tamamlayacağımıza inanıyorum. Yeni eğitim-öğretim döneminin tüm yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın