KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Şantaj ve baskı iddiası

BBP Merkez İlçe Başkanı Cezayir Genç'in açıklamalarının ardından belediye yönetimi tarafından Genç'in şahsına şantaj ve baskı yaptığını belirten BBP İl Başkanı Bayram, Cezayir Genç'in yaptığı açıklamanın arkasında olduklarını vurguladı.

Şantaj ve baskı iddiası
12 MART 2007 PAZARTESİ 12:27
0
1386
0
AA aa
Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'in, 14 Şubat 2007 tarihli yerel basında yer alan açıklamasına istinaden Büyük birlik Partisi (BBP) Merkez İlçe Başkanlığı'nın 17 Şubat'ta yaptığı açıklamanın demokratik bir hak olduğunu belirten BBP İl Başkanı Tahsin Bayram, Ketenalp'in beyanlarının gerçek dışı olduğunu savundu.
BBP Merkez İlçe Başkanı Cezayir Genç'in açıklamalarının ardından belediye yönetimi tarafından Genç'in şahsına şantaj ve baskı yaptığını belirten Bayram, Cezayir Genç'in yaptığı açıklamanın arkasında olduklarını vurguladı.
Bayram; “İşgal ettikleri makamları babasının malı zannederek iktidarlarının bitmeyeceğini düşünen bu beyefendiler Sultan Süleyman'a kalmayan bu dünyanın kendilerine de kalmayacağını hatırlatırız” diye konuştu.
Ketenalp'in açıklamalarını değerlendiren Bayram, şöyle devam etti. “Sayın başkan 14.02.2007 tarihinde elindeki kâğıda bakarak basına yaptığı açıklamada Kilitli Parke Taşı Fabrikasının üretim kapasitesinin 18 bin adet kapasiteli olduğunu söylüyor. Sonrada gönderilen yazılı açıklamada 24 bin adet kapasiteli olduğunu belirtiyor. Şimdi biz hangi lafına inanalım. Okunan rakamlar farklı yazılan rakamlar farklı. Kendisi ve çalışanları rakamları önemsemiyor ama biz önemsiyoruz. İki buçuk yıldır hiç izin kullanmadığı açıklarken günlerce kaldığı taziye yerlerinde raporlu mu kalıyordu. Sayın Belediye Başkanı aldığı yolluk ve harcırah miktarını açıklamalıdır. Kendisi ve beraberindekilerin il dışına çıkışlarda aldığı avansların nasıl kapatıldığını da merak ediyoruz. Kilitli Parke Taşı Fabrikasının Buharlı Pres aksamının yüklenici firma tarafından bilginiz dahilinde mi takılmamıştır? Makinenin model ve kapasitesini açıklayınız.
120 bin YTL ödeme yapılmadı diyorsunuz. Böyle bir ödemenin yapılmasını meclis gündemine getirmediniz mi? Açıklamalardaki bütün rakamlar hayali. Belediye harcamalarının dayanağı olan faturaların çoğu şişirilmiş. Belediyenin akaryakıt tüketimine baktığımızda onlarca araç ve iş makinesi filosunun olduğunu zannedersiniz.  Belediyenin motorlu araç ve iş makine kapasitesi ile akaryakıt tüketimi arasında aşırı orantısızlık vardır. Un alımından çimento alımlarına kadar tüm alımlarda usulsüzlük vardır. Teklifler verilirken yandaşlar kayırılıyor. Çağın gerisinde ekipman ile çöp ve temizlik işleri gördürülüyor. El arabası ile çöpler toplanıyor. Büyük mahallelerde haftalarca çöp toplanmıyor. Yüklenici şirket açıkça kollanıyor.  Çimento alınırken ihale limiti altında kalsın diye parça parça alım yaparken taşınmaz satımın da 91 adet ayrı ayrı tapulu Belediye iş hanını blok olarak satıldı. Bingöl'ün bir tek taşı bile kimseye peşkeş çekmesine müsaade etmeyeceğiz. “Akız” diyerek yola çıkan AKP'liler Bingöl'de bakın neler yapıyorlar. Kamu malı niteliğindeki Belediye'ye ait taşınmazları kendi partililerine ve yandaşlarına peşkeş çekiyorlar. Kendilerine laf gelmemesi için de aralarına başka siyasi partililerden de bir iki kişi alarak yaptıkları düzensizliği örtbas etmeye çalışıyorlar. Önce Yeraltı Çarşısını şimdi ise Belediye İşhanı'nı. Belediye işhanı'nın üçte bir fiyatına açıkça yasalara aykırı biçimde sattılar. Bununla ilgili idari yargı yoluna başvurduk. İhaleye fesat karıştıracak şekilde bu kamu malının bu şekilde yağmalamasını kamu suçu gördüğümüzden Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Bunun neresi adalet, bunu neresi kalkınma. Yandaşlarını kalkındırma değildir de nedir? Biz bu taşınmazlar konusunda hakkı olan Bingöllülerin hakkını savunmaya devam edeceğiz ve takip edeceğiz. Bingöllünün hakkını da kimseye yedirmeyiz. Bizim Bingöl halkına bu gerçeği duyurmak ilk görevimiz olduğu için bunu basın aracılığı ile halkımıza duyurmayı bir borç biliyoruz. Hakkı olan ekmeği lokma lokma deveyi havuduyla yeriz anlayışıdır. Bu memleket sahipsiz değildir. Biz her zaman doğru bildiğimiz konularda yolumuza devam ettik. Bundan sonrada doğruluktan şaşmadan yolumuza devam edeceğiz. Çünkü biz Bingöllüyüz. Burada yaşıyor, burada kazanıyor, burada harcıyoruz ve buraya vergi ödüyoruz. Bu siyasi yönün dışından da vatandaşlık görevimizdir. Bu tür çalışmalarımız ve her ihbarı değerlendirip araştırıp ve kamuoyu ile paylaşırız. Bu şehir belediyesinin başkandan kurtulma zamanı gelmiştir”
 

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın