KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Sancaklı çocuklar yardım alamıyor

Yeşilkartlı olup, 0-12 yaş arası çocuğa sahip ailelere dağıtılan yardımdan Sancaklı çocukların faydalanamadığı iddia edildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Sancak Belde Başkanı Hüseyin BATUGE, Yeşilkartlı ailelere verilen 0-12 yaş arası çocuk yardımlarının hakkaniyet içerisinde dağıtılmadığını bildirdi.

Sancaklı çocuklar yardım alamıyor
13 NİSAN 2006 PERŞEMBE 09:46
0
1352
0
AA aa
BATUGE açıklamasında Sancak'tan birçok ailenin, çocuk başına 20 YTL'lik yardımı almak için başvurduğunu, ancak Sancaklı ailelerin bu yardımı alamadıklarına değindi. Sancak'tan birçok ailenin önceden başvurmasına rağmen bir türlü yardım alamadıklarını vurgulayan BATUGE; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, Sancak beldesinden toplam 176 müracaatın yapıldığını, bugüne kadar sadece 40 ailenin bu yardımdan faydalanabildiğini söyledi.

Yetkililer : Başvuruları Ankara değerlendiriyor.

Konu ile ilgili olarak görüşülen yetkililer; başvuruları Ankara'nın değerlendirdiğini belirterek, "yardımlar Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında dağıtılıyor. Dolayısıyla direkt olarak Ankara ile bağlantılı. Başbakanlık proje uzmanları kabul ederlerse, yardımlar ailelerin hesabına yatırılıyor." dediler.

Yetkililer, "müracaat eden her Yeşilkartlının çocuk yardımını alabileceği sanılıyor. Ancak durum böyle değil. Ankara ailenin durumuna bakıyor, eğer uygun görürse yardımı veriyor ya da vermiyor" ifadelerini kullandılar.

Yeşilkartlı olup, 0-12 yaş arası çocuğa sahip ailelerin 15 Ağustos 2006'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurabilecekleri ve bu kapsamda daha önce yardım alamayan ailelerinde yeniden başvuru yapabileceği de açıklandı. Yaklaşık 2 yıldır devam eden uygulamada ailelere eğitim, sağlık ve beslenme konularında yardım yapılıyor.

Bingöl Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın