KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Sanala frenleme

2005 yılında 5 internet kafenin açıldığı Bingöl'de bu rakam 2006 yılında 37'ye yükseldi.

Sanala frenleme
13 OCAK 2007 CUMARTESİ 10:49
0
1718
0
AA aa
 Hızla artan internet kafelere sınırlama getiren Belediye, ruhsat verme işlemlerini durdurdu. Valilik tarafından oluşturulan komisyon ise denetimlerini sıklaştırdı.

 Son bir yıl içerisinde internet cafe sayısındaki dikkat çeken artış, Belediyeyi harekete geçirdi. 2005 yılında 5 internet kafenin açıldığı Bingöl'de bu rakam 2006 yılında 37'ye yükselmesiyle internet kafalere sınırlama getiren Bingöl Belediyesi, ruhsat verme işlemlerini durdurdu.

Konuyla ilgili Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, artık internet kafe açılmasına müsaade edilmeyecek, açılsa bile ruhsat verilmeyecek.
2005 yılında 1 kafeterya, 2 Playstation, 5 internet kafenin hizmete girdiği Bingöl'de 2006 yılında 4 kafeterya, 6 Playstation, 32 internet kafe açıldığının belirtildiği açıklamada, bundan böyle açılacak internet kafelere ruhsat verilmeyeceği vurgulandı. Açıklamada, ruhsat almayan internet kafelerin 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun 6. maddesi gereğince kapatılacağının altı çizildi.
Valilik tarafından denetleme komisyonu oluşturuldu

Sayıları hızla artan internet kafelere yönelik kontrollerin sıklaştırılması yönünde bir çalışma başlatan Bingöl Valiliği, 4 ayrı kurumdan oluşan bir denetim komisyonu oluşturdu. Belediye Başkanlığı, Emniyet, Sağlık ve Milli Eğitim müdürlüklerinden temsilcilerin bulunduğu komisyon, bundan böyle haftanın çeşitli günlerinde gündüz ve akşam belirsiz saatlerde internet kafeleri denetleyecek. Komisyondan alınan bilgiye göre, gündüz 12, akşam 18 yaşından küçükler kafeye alınamayacak. Öğrenci kıyafetiyle içeri alınanların görülmesi yada belirlenen şartların yerine getirilmediğinin tespit edilmesi halinde en ağır ceza-i müeyyideler uygulanacak. Cezalar 500 ila bin YTL arasında değişecek. Kuralların yerine getirilmediğinin tespit edildiği işletmelerde aynı durumun tekrarı halinde kapatma yoluna gidilecek.
Komisyon, oluşacak maddi ve manevi zararların önlenmesi için işletme sahiplerinin kural ve kaideleri harfiyen yerine getirmesini istedi.
Anne ve babalara da uyarıda bulunan komisyon, çocukların okul gidiş gelişlerinin kontrol edilmesinde, verilecek harçlık miktarlarında ve çocuğun isteklerinde hassas olmaları gerektiğini vurguladı.



BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın