KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Şampiyon benahol

Bingöl’de Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi tarafından düzenlenen “Köyler Arası Kardeşlik Turnuvası” temalı futbol turnuvasının final müsabakasında rakip fileleri 8 kez havalandıran Benahol adlı takım, kupanın sahibi oldu.

Şampiyon benahol
24 OCAK 2016 PAZAR 22:38
0
1922
0
AA aa

Kervansaray halı saha tesislerinde oynanan turnuvaya merkeze bağlı köylerden oluşturulan 17 takım katıldı.

Yaklaşık 3 Ay boyunca devam eden turnuvanın final karşılaşması Bena Hol takımı ile Meteor takımı arasında oynandı. Müsabakayı Bena Hol 8-5 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuvaya katılan oyunculardan Ahmet Estelik, “iyi bir turnuva oldu. Burada birçok kardeşimizi tanıdık. Genel anlamda güzel bir turnuva oldu. Turnuvamızı tartışmasız, kavgasız bitirdik” dedi.

Turnuvayı düzenleyen Mustazaflar Cemiyetine teşekkür eden oyunculardan Necat Baltaş, “Çok güzel bir turnuva süreci geçirdik. Güzel bir final maçıyla da bitirmiş olduk. Turnuvayı da hak eden bir takım kazanmış oldu” dedi.

Daha yaptıkları hiçbir turnuvanın sonunu getiremediklerini vurgulayan oyunculardan Osman Çiçek, “Kendi aramızda yaptığımız turnuvalarda hiçbir zaman sonunu getiremedik. Kavgalardan dolayı turnuvalarımızda hiç final göremedik. İlk defa bir turnuvanın sonunu selametle getirebildik. Çok güzel bir turnuvaydı. Turnuvayı düzenleyen Mustazaflar Cemiyeti'ne çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

“Biz bu turnuva organizasyonunu yaparken kendi nefsimize güvenmedik” diyen oyunculardan Süleyman Belgin, “Bu turnuvanın altından nasıl kalkabileceğimizi düşünüyorduk. Bu konuda kendi nefsimize değil, Allah'a güvendik. Allah'a hamdolsun bugün final maçını oynadık ve güzel bir maç geçti. Öncelikle fikir sahibi olan Mustazaflar Cemiyeti'ne çok teşekkür ediyorum. Bu turnuva gerçekten kardeşliğin bir örneği oldu” dedi.

“TURNUVAMIZ KARDEŞLİK HAVASINDA GEÇTİ”

Turnuva amacının köylerde bulunan gençleri birbiriyle kaynaştırmak olduğunu belirten turnuva organizatörlerinden Ömer Aşkın “Bahis, kumar ve kavga gibi olumsuz fiillerle anılan futbol sporunu hayırlara vesile kılmak, yeni tanıştığımız gençlere Asr Suresi gölgesinde hakkı ve sabrı tavsiye etmekti. Buna şahit olduk ki gençlerimiz İslami muhabbete çok susamışlar. Bu güzel etkinlik sayesinde kardeşlerimiz setri avreti, İslami ahlakı, paylaşımcı olmayı ve bir arada hak-hukuka riayet etmeyi öğrendiler. Buradan etkinlikte emeği olan tüm kardeşlerime, abilerime ve bizlere bu imkânı sunan halı saha sahibi Ahmet abimize çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepsinden razı olsun inşallah.” İfadelerini kullandı.

Turnuva sonucunda birinci ve ikinci olan takımların oyuncularına madalyaları takıldı. Kupa töreni ve ödül takdimleri gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlik söylenen ezgiler ve katılımcıların oynadığı halay ile sona erdi. (İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın