KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Saldırıyı beni hazmedemeyenler yaptı

9 Ekim’de düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, komplo iddialarını inandırıcı bulmadığını belirterek: “Saldırıyı beni hazmedemeyenler yaptı” dedi. TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi süren Ülker; “Bu olaylar bizi bıktırmaz, usandırmaz. Halen Emniyet Müdürüyüm, Bingöl'e geri döneceğim”

Saldırıyı beni hazmedemeyenler yaptı
07 ARALIK 2014 PAZAR 21:47
0
3052
1
AA aa

“Kahpece vurulduk, kaldık elsiz ayaksız / Budandı dalımız, olduk dalsız budaksız / Yürüyüp koşamadık desteksiz, kucaksız / El kol oldu Rehabilitasyon Merkezi”

Bu dizeleri yazan isim, Kobani eylemleri sonrasında bölgede tansiyonun yüksek olduğu 9 Ekim günü Bingöl'de silahlı saldırıya uğrayan Emniyet Müdürü Atalay Ürker. Saldırıda kurşunun sırtından girmesi sonucunda omuriliği zedelenen ve sinirlere olan etkiyle belden aşağısı tutmayan Ürker'in tedavisi, Ankara'daki Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi'nde devam ediyor.

Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan Ürker, yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu saldırı anını net olarak hatırladığını ancak sonra gözlerini hastanede açtığını anlattı: “Olayı hatırlıyorum, bende bilinç kaybı olmadı. Tabii olay bir saldırıydı, belli ki arkadan kurşun yemişim, belli ki pusuya düşmüşüz. Ben sadece yediğim kurşunla yere yığıldığımı hatırlıyorum. Sonra gözümü hastanelerde, buralarda açtım. Olayın gidişatı ile yetkili makamlar ilgileniyor. İnşallah yakında ortaya çıkacaktır, ‘Neden oldu? Nasıl oldu?' hepsi ortaya çıkarılacaktır.”

“HALKLA ÇOK İÇ İÇEYDİM, HAZMEDEMEDİLER”

HDP, 9 Ekim'deki saldırıyı “komplo” olarak nitelemiş, PKK da soruşturma başlattığını duyurmuştu. Olaya ilişkin ayrıntılı konuşmak istemeyen Atalay Ürker, olayın bir komplo olduğu yönünde dile getirilen iddiaları inandırıcı bulmuyor: “Ben halkla çok iç içeydim, yaya ve korumasız dolaşıyordum. Vatandaşın gitmediği sokağa bile gidiyordum, çaylarını içiyordum. Tabii ki o bölgelerde bu hiç hazmedilemiyor. Halkı seviyordum, halkla hep birlikteydim. Bunu hazmedemeyenler yaptı diyorum ben, fazla da konuşmak istemiyorum. Özellikle bana yapıldı bu. O gün de genelde yaptığım gibi bir esnaf ziyaretiydi. Yine aynı şekilde orada indim, arabamı polis evine gönderdim. Esnafı ziyaret edip yürüye yürüye polis evine gidecektim, nasip olmadı. Gerçekleri savcılık ortaya çıkartacaktır.”

BİNGÖL'E GERİ DÖNECEĞİM

Ürker, tedavisi tamamlanınca Bingöl'e geri dönmek istediğini belirterek: “Bu olaylar bizi bıktırmaz, usandırmaz. Halen Emniyet Müdürüyüm, Bingöl'e geri döneceğim” dedi.

Saldırıdan sonra yaşadıklarını “ikinci hayat” olarak tanımlayan Ürker: “Ben olaydan sonrası için ikinci hayat diyorum kendi kendime. Burada tüm destekleri bize vermek suretiyle yardımcı oluyorlar. Elsiz ayaksız geldik şimdi düzeldik. İnşallah daha da düzeleceğiz buranın sayesinde” diye konuştu.

"BURAYA TAMAMEN HAREKETSİZ GELDİM"

Ürker'in Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedavisi iki haftayı aşkın bir süredir devam ediyor. Ürker tedavisiyle ilgili ilerlemeyi şöyle anlatıyor: “Buraya tamamen hareketsiz olarak geldim. 10-15 gündür buradayım, bu 15 günde hareketsiz olan vücudumun özellikle belden aşağısı, müthiş bir şekilde hareket edebilme yönünde gelişti. Sırtımdan yaralanmıştım, omurilik zedelenmiş, sinirlere etki eden bir unsur neticesinde belden aşağım tutmuyordu. Tamamen hareketsizdim, şimdi hareket kabiliyeti aldı bacaklarım. İnşallah kısa sürede iyileşmem öngörülüyor. Buradaki uzmanlar çok kısa bir sürede ayağa kalkacağımızı öngörüyor. Yürüyeceğim inşallah. Gün veremiyorlar ama gidişatın çok iyi olduğunu söylüyorlar.”

Rehabilitasyon Merkezi'nde her gün nörolojik tedavi, meslek edinme ve spor aktivitelerine katılan Atalay Ürker: “Neredeyse hiç boş zamanım yok. Uzmanlar iyileşmenin yüzde 50'si bu tesisin imkânlarındaysa yüzde 50'si de sende diyor. Ne kadar iyi çalışırsak o kadar iyi.”

Tüm bu tedavilerin yanında Ürker, merkezde psikolojik destek de alıyor, ne zaman taburcu edileceği ise şimdilik belli değil. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Zaza12 (@Misafir_18114)
08 Aralık 2014 Pazartesi 22:43
bir bingöllü vatandaş olarak ALlahtan hayırlı acil şifalar diliyor ve aramıza en kısa zamanda eskisinden daha sağlıklı bir şekilde dönmeni istiyorum. Allah sizin gibi halkına düşkün yöneticileri başımıza eksik etmesin, o katilleri de bertaraf etsin inşaAllah..

bir Zaza olarak bir insan olarak hiçbir zaman o kalleşleri benimsemedim benimsemeyeceğim de devlet adına bize zulmeden ergenekonvari-jitemvari ve ülke adına faşistlik yapanları da asla sevmedim sevmeyeceğim de. ama devir değişti devlet şeffaflaştı şimdi hazmedemiyorlar..
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın