KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Sahte üyelik iddiasını başbakan'a sordu

Karlıova İlçesi’nde bazı BDP’lilerin, bilgileri dışında AK Parti’ye üye yapıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıyan Baluken, yönelttiği soruların yanıtını Başbakan Erdoğan’dan istedi.

Sahte üyelik iddiasını başbakan`a sordu
24 EYLÜL 2013 SALI 00:16
0
1391
2
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde bazı BDP'lilerin, bilgileri dışında AK Parti'ye üye yapıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıyan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, önergesinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa'nın 98. ve İçtüzük 'ün 99. maddesi gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Kimlik bilgilerinin kim tarafından kimlere verildiği konusunun araştırılıp araştırılmadığını soran Baluken; “Kimlik bilgilerini AKP'lilere veren İlçe Nüfus Müdürlüğü hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?” diye sordu.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, seçimlerde şaibe yaratacak bazı uygulamaların Bingöl'de devreye konduğu bilgilerinin mevcut olduğunu vurgulayan Baluken: “AKP'nin Genel ve Yerel Seçimler ile Seçmenler üzerinde yaptığı usulsüzlük ve seçim baskıları iktidar olduğu günden bu yana gündemdeki yerini korumaktadır. Bu usulsüzlükler ve seçim baskıları Bingöl ilimizde birçok defa çeşitli şekillerde delillerle ortaya konulmuş, bağımsız seçim izleme komiteleri ve insan hakları örgütleri tarafından raporlaştırılmıştır. Bu raporlar incelendiğinde; bir önceki seçimde seçim usulsüzlükleri, seçim baskıları ve seçmen haklarının gasp edilmesi hususlarında en fazla hak ihlallerinin yaşandığı illerin başında Bingöl ilimiz gelmektedir. Yine bu raporlar incelendiğinde, Bingöl ilimizde seçim güvenliğini sağlamakla görevli olan kamu görevlileri, mülki ve idari amirlerin bu hak gasplarının yaşanmasında başat bir konuma sahip oldukları görülmektedir. Bu durum ortada iken yaklaşan yerel seçimler öncesinde de seçimlerde şaibe yaratacak bazı uygulamaların Bingöl ilimizde devreye konduğu bilgileri mevcuttur. Bu bilgilerden birisi içlerinden birinin cezaevinde olmak üzere Bingöl ili Karlıova İlçe Başkanı Sayın Halil Kala'nın da aralarında bulunduğu 30 BDP'li yöneticinin haberleri olmadan AKP'ye üye yapılmasıdır. Kimlik bilgilerine kendilerinin bilgisi dışında ulaşılması, AKP'ye kendi iradeleri dışında üye yapılmaları ve daha birçok hile ile usulsüzlük gerçekleştirilmiştir” dedi.

Baluken, Başbakan Erdoğan'dan yanıtını istediği soruları şöyle sırladı;

1- Bingöl ili Karlıova İlçesinde BDP İlçe Başkanı ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kişilerin AKP'ye üye yapılması talimatını kim vermiştir? Bu üyelik işlemlerini Parti organınızın hangi birimi gerçekleştirmiştir?

2- Karlıova'da ikamet eden Parti yöneticilerimizin kimlik bilgilerini AKP'ye üye yapılmak üzere edinen kişiler kimlerdir? Bu kişilerin AKP'deki görevleri nedir? Bu kişiler hakkında adli bir soruşturma başlatılmış mıdır?

3- Bir başka partinin ilçe başkanı ve yöneticilerinin usulsüz bir şekilde partinize üye yapılması hususunu siyasi etik, dürüstlük, politik şeffaflık açısından değerlendirdiğinizde nasıl yorumlamaktasınız? Konu ile ilgili il ve ilçe teşkilatınızda yürüttüğünüz bir soruşturma var mıdır?

4- BDP'li yöneticilerin AKP'ye üye yapılmak üzere kimlik bilgilerini AKP'lilere veren İlçe Nüfus Müdürlüğü hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa, soruşturma ne aşamadadır? Bu kimlik bilgileri başka usulsüz işlemler için de kullanılmış mıdır?

5- AKP'ye bilgileri ve iradeleri dışında üye yapılan BDP'li 30 yöneticiden biri KCK adı altında yapılan operasyonlarda cezaevine konmuştur. Cezaevinde olan birinin AKP'ye üye yapılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

6- Bingöl Karlıova'da BDP İlçe Başkanının da aralarında bulunduğu 30 BDP yöneticisinin, Bitlis'te aralarında BDP İl Başkanının da bulunduğu 61 kişinin, DİHA editörü ve çalışanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişinin bilgileri dışında AKP'ye sahte yollarla üye yapıldığı ortaya çıkmıştır. Bundan önce de Türkiye'nin birçok bölgesinde yine sahte yollarla AKP'ye üyelikler yapılmıştır. Bu sahte üyelik işlemi ile ilgili AKP Genel Merkezince verilmiş bir talimat var mıdır? Talimat verilmişse hangi yetkili organ ve kişiler tarafından verilmiştir?

7- 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri kapsamında hazırlanan Bağımsız İzleme Komiteleri ve İnsan Hakları Örgütlerinin seçim değerlendirme raporlarını incelediniz mi? Müşahitlerin darp edilmesinden, bütün bir köyün oylarının birkaç kişi tarafından açık olarak kullanılmasına kadar dile getirilen seçim baskısı ve usulsüzlüğü ile ilgili bugüne kadar sorumlular hakkında açmış olduğunuz bir soruşturma var mıdır? Önümüzdeki seçimlerde benzer tabloların yaşanmaması için Bingöl ilimizde alınması gereken tedbirlerle ilgili herhangi bir çalışma başlatılmış mıdır? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
XEMGİN BİRHAT (@Misafir_15689)
24 Eylül 2013 Salı 13:15
Asla doğruluğuna inanmıyoruz. Seçi dedinizde denel seçimlerde 4500 kişinin diyarbakırda getirilerek bingölde oy kullanmasına ne diyeceksiniz.Başkalarının adına oy kuullanmaya ne dersiniz.Asıl usulsüzlük ve kaba kuvvet Dtp tarafından yürütülmedimi.İnsan hakları komisyonu dedikleriniz siyasi parti adına çalışanlar değilmiydi.Bu kadar dürüstlük taslamayın insanlar sizi çok iyi tanıyor.
azlıbaylas (@Misafir_15686)
24 Eylül 2013 Salı 04:46
iş bdp olunca herşeyi soryorda.b sevideki iş makinlaktılararını niye yaktılar bu bingöldeki bombalar neyin nesi bunu hiç sordumu pkk
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın