KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Şahin oy pusulasına sitem etti

HÜDA PAR’ın desteklediği Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, bağımsız adayların oy pusulasında isimlerinin okunmayacak kadar küçük yazıldığını ifade ederek “Bu adaletsizliği burada kınıyoruz” dedi.

Şahin oy pusulasına sitem etti
08 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 01:28
0
3328
0
AA aa

Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, Recep Tayip Erdoğan Mahallesi'ndeki İMKB Mustafa Kemal Paşa İlkokulunda 1094 Nolu sandıkta oyunu kullandı.

Oyunu kullanmadan önce Yüksek Seçim Kurulu'nun oy pusulası üzerindeki adaletsizliğini kınayan Şahin şunları söyledi: “Bir taraftan silah baskı tehditle seçime soktuğu seçmenin diğer taraftan iktidar gücünü kullanarak seçmenin özgür iradesi üzerinde baskı kurduğu bir ortamda biz YSK'nında zulmünü yaşıyoruz. YSK' da seçmenin eşit bir şekilde özgürce oyunu kullanabileceği bir seçim ortamı maalesef hazırlamadı. Bu adaletsizliği buradan kınıyoruz.”

Oy kullandıktan sonra okul önünde basına açıklamada bulunan Şahin, “Türkiye'de maalesef seçimler halen halkın özgür iradesiyle oyunu kullandığı seçim değil. Bu sorun sadece elinde silah olduğu yerlerde seçmen iradesini etkileyen, baskıyla tehdit eden örgütten kaynaklanan bir sorun da değil, iktidarında seçmen üzerinde sahip olduğu güç ile baskı oluşturduğu seçim maalesef. Bugün YSK'nında oy pusulasında seçmen iradesinin özgürce, rahat bir şekilde oyunu kullanabileceği adil bir ortam hazırlamadığına şahit olduk. Partilerin isimleri 14-16 punto yazıyla yazılırken amblemleriyle yer alırken bağımsız adayların resimleri yoktu ve bununla birlikte okunmayacak derecede 8 puntoyla yazılmış olduğunu gördük” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
04:12
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl`de sağanak yeniden başlıyor
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl'de sağanak yeniden başlıyor
Bir haftadır güneşli havanın etkili olduğu Bingöl'de yağışlı hava yeniden kendini gösterecek. Salı günü başlaması beklenen yağışların hafta boyunca sürmesi, sıcaklıkların ise cuma günü 14 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.
26.10.2026
04:10
Vali Çelik`in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Vali Çelik'in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Dağcılık sporuna özel ilgiyle bilinen Vali Cahit Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 2 bin 878 rakımlı Sülbüs Dağı'na düzenlenen tırmanışa katıldı. Çelik, ardından Pergasur Şelalesi için yapılabilecek turizm çalışmalarını değerlendirdi.
26.10.2026
04:08
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Solhan'da okul pansiyonunun yemekhanesindeki yük asansörünün düşmesiyle ağır yaralanan ve 9 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Abdulkerim Demir'in ailesi, adli soruşturmaya ek suç duyurusunda bulundu. Aile vekili Av. Erhan Ala, araştırılması istenen iddiaları paylaştı.
26.10.2026
04:08
Solhan`da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Solhan'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde inşaat iskelesinden düşen 45 yaşındaki işçi K.T., ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
26.10.2026
04:07
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği`nde yeniden Korkutata dönemi
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği'nde yeniden Korkutata dönemi
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda Mücahid Korkutata başkanlığa seçildi. Yeni dönemde kentte engelli bireylerin yaşadığı sorunların tespiti, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve ilgili kurumlarla iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
26.10.2026
04:05
Genç`te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç'te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç ilçesinde düzenlenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 2. Olağanüstü Kongresi'nde, tek listeyle gidilen seçimde Şefika Doğan ve Ali Yaşar eşbaşkanlığa seçildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede yeni inşa süreci ve ortak mücadele vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın