KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Sağlıkta şiddet öteleniyor

Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümünde yaptığı açıklamayla sağlıkta şiddet olaylarına dikkat çeken Kızılboğa, her ay bin şiddet vakası yaşandığını, sağlıkta şiddete çözüm için yeterli çaba gösterilmediğini ve sorunun sürekli ötelendiğini söyledi.

Sağlıkta şiddet öteleniyor
17 NİSAN 2014 PERŞEMBE 07:10
0
1308
0
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, 17 Nisan 2012 tarihinde Gaziantep'te hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Cinayetin ardından katil zanlısının 24 yıl hapis cezası aldığını hatırlatan Kızılboğa, sağlık alanındaki şiddet olaylarına dikkat çekti. Kızılboğa: “1 Ocak-1 Eylül 2013 tarihlerini kapsayan 8 aylık sürede sağlıkta 7 bin 287 şiddet olayı yaşandığının ortaya çıkması da şiddeti önlemeyişinin açık bir göstergesidir. Sağlık alanında resmi verilere göre her ay yaklaşık bin şiddet vakası görüldüğü düşünülürse doktorumuzun katledildiği günden bugüne yaklaşık 24 Bin şiddet vakası yaşanmıştır ki bu korkunç bir rakamdır” dedi.

EN ÖNEMLİ ÇALIŞMAYI TBMM YAPTI AMA...

Sağlıkta şiddetinin önlemesi adına TBMM tarafından sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti araştırma komisyonun oluşturulduğunu ve tüm tarafların dinlenerek 66 öneriyi içeren çok önemli ve kapsamlı bir rapor hazırlandığını ifade eden Kızılboğa: “Fakat iş uygulamaya gelince ne yazık ki gerekli adımlar bir türlü atılmadı. Sağlıkta şiddete karşı sağlık sektörünü oluşturan tüm paydaşlar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet karşısında, söz ve eylem birliği içinde olması için Bakanlık bir çalışma yapmadı. Raporda uzun çalışma sürelerinin yeniden düzenlenmesi istenirken, bakanlık aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına da nöbeti getirdi. Çalışma barışını bozan performansa dayalı ücretlendirme ile ilgili hiçbir düzenleme yapılmadı” dedi.

Açıklamasında Dr. Arslan'ı rahmetle andıklarını kaydeden Kızılboğa, şu ifadelere yer verdi: “Kısacası çözüm ne kadar gecikirse, sorunlar o ölçüde artacaktır. Sağlıkta şiddete çözüm için ne yazık ki yeterli çaba gösterilmiyor. Sorun sürekli öteleniyor. Etkin ve caydırıcı önlemler her nedense bir türlü alınmıyor. Bunun sonucunda da har ay bin şiddet vakası yaşanıyor. Artık sağlık çalışanları güvenli bir işyeri, hayatından endişe etmeden, şiddete uğrama korkusu yaşamadan hizmet üretmek istiyor. Türk Sağlık-Sen olarak Dr. Ersin Arslan'ı bir kez daha rahmetle anıyor ve sağlıkta şiddet sona Ersin diyoruz” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın