KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ekim 2026 Çarşamba

Sağlıkta şiddet öteleniyor

Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümünde yaptığı açıklamayla sağlıkta şiddet olaylarına dikkat çeken Kızılboğa, her ay bin şiddet vakası yaşandığını, sağlıkta şiddete çözüm için yeterli çaba gösterilmediğini ve sorunun sürekli ötelendiğini söyledi.

Sağlıkta şiddet öteleniyor
17 NİSAN 2014 PERŞEMBE 07:10
0
1446
0
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, 17 Nisan 2012 tarihinde Gaziantep'te hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Cinayetin ardından katil zanlısının 24 yıl hapis cezası aldığını hatırlatan Kızılboğa, sağlık alanındaki şiddet olaylarına dikkat çekti. Kızılboğa: “1 Ocak-1 Eylül 2013 tarihlerini kapsayan 8 aylık sürede sağlıkta 7 bin 287 şiddet olayı yaşandığının ortaya çıkması da şiddeti önlemeyişinin açık bir göstergesidir. Sağlık alanında resmi verilere göre her ay yaklaşık bin şiddet vakası görüldüğü düşünülürse doktorumuzun katledildiği günden bugüne yaklaşık 24 Bin şiddet vakası yaşanmıştır ki bu korkunç bir rakamdır” dedi.

EN ÖNEMLİ ÇALIŞMAYI TBMM YAPTI AMA...

Sağlıkta şiddetinin önlemesi adına TBMM tarafından sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti araştırma komisyonun oluşturulduğunu ve tüm tarafların dinlenerek 66 öneriyi içeren çok önemli ve kapsamlı bir rapor hazırlandığını ifade eden Kızılboğa: “Fakat iş uygulamaya gelince ne yazık ki gerekli adımlar bir türlü atılmadı. Sağlıkta şiddete karşı sağlık sektörünü oluşturan tüm paydaşlar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet karşısında, söz ve eylem birliği içinde olması için Bakanlık bir çalışma yapmadı. Raporda uzun çalışma sürelerinin yeniden düzenlenmesi istenirken, bakanlık aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına da nöbeti getirdi. Çalışma barışını bozan performansa dayalı ücretlendirme ile ilgili hiçbir düzenleme yapılmadı” dedi.

Açıklamasında Dr. Arslan'ı rahmetle andıklarını kaydeden Kızılboğa, şu ifadelere yer verdi: “Kısacası çözüm ne kadar gecikirse, sorunlar o ölçüde artacaktır. Sağlıkta şiddete çözüm için ne yazık ki yeterli çaba gösterilmiyor. Sorun sürekli öteleniyor. Etkin ve caydırıcı önlemler her nedense bir türlü alınmıyor. Bunun sonucunda da har ay bin şiddet vakası yaşanıyor. Artık sağlık çalışanları güvenli bir işyeri, hayatından endişe etmeden, şiddete uğrama korkusu yaşamadan hizmet üretmek istiyor. Türk Sağlık-Sen olarak Dr. Ersin Arslan'ı bir kez daha rahmetle anıyor ve sağlıkta şiddet sona Ersin diyoruz” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
28.10.2026
11:58
Bingöl`deki işletmelere ihracat fırsatı! Son başvuru 4 Kasım
Bingöl'deki işletmelere ihracat fırsatı! Son başvuru 4 Kasım
Fırat Kalkınma Ajansı, Bingöl dahil TRB1 Bölgesi'ndeki 12 işletmeye dört ay boyunca ücretsiz dış ticaret danışmanlığı ve mentorluk desteği verecek. İhracata başlamak veya mevcut ihracatını geliştirmek isteyen işletmeler için başvurular 4 Kasım 2026'da sona erecek.
28.10.2026
11:52
Bingöl`de balık üreticilerine kritik eğitim: Hastalıklar ve su kalitesi masaya yatırıldı
Bingöl'de balık üreticilerine kritik eğitim: Hastalıklar ve su kalitesi masaya yatırıldı
Bingöl'de su ürünleri yetiştiriciliği ve ticari avcılıkla uğraşan üreticilere yönelik eğitim programında balık hastalıklarından istilacı türlere, su kalitesinden alternatif yetiştiricilik yöntemlerine kadar birçok konu ele alındı. Eğitimle sektörde bilgi ve farkındalığın artırılması hedefleniyor.
28.10.2026
11:24
Vali Çelik
Vali Çelik 'Bingöl'ün en önemli sorunu' dedi! 170 personel sahaya indi
Deprem riski yüksek iller arasında yer alan Bingöl'de, 7'nin üzerinde büyüklükte deprem senaryosuyla geniş kapsamlı tatbikat gerçekleştirildi. Göçük, yangın ve trafik kazalarına müdahalenin canlandırıldığı tatbikatta 170 personel görev aldı. Vali Cahit Çelik'in 'Bingöl'ün en büyük gerçeği depremsellik' sözleri ise dikkat çekti.
28.10.2026
11:07
12Bingölspor kupaya veda etti! Teknikdirektör Gül`den dikkat çeken açıklama!
12Bingölspor kupaya veda etti! Teknikdirektör Gül'den dikkat çeken açıklama!
Alanyaspor'a 4-1 mağlup olarak Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden 12 Bingölspor'da Teknik Direktör Muhammet Emin Gül, önemli açıklamalarda bulundu. 'Sekiz maçın tamamını deplasmanda oynadık' diyen Gül, Federasyona da çağrıda bulundu!
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın