KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Sağlıkçılar 25 kasım'da iş bırakıyor

Türk Sağlık-Sen Bingöl İl Temsilcisi Salih Kızılboğa, kaybedilen haklarını geri istemek için 25 Kasımda iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini söyledi...

Sağlıkçılar 25 kasım`da iş bırakıyor
24 KASIM 2009 SALI 11:11
0
1456
0
AA aa
Türk Sağlık-Sen Bingöl İl Temsilcisi Salih Kızılboğa 25 Kasımdaki İş bırakma eylemi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; Türk Sağlık-Sen olarak düşüncemiz hep çalışanların haklarını ileri götürmek yeni kazanımlara imza atmak olduğunu söyledi. Açıklamada,  “Türk Sağlık-Sen olarak kamuda görev yapan sağlık çalışanlarının 25 Kasım'da iş bırakmalarını istiyoruz” diyen Kızılboğa, “Memurlara dayatılan yüzde 2.5 zamma, grev ve toplu sözleşme hakkımızdan yoksun olduğumuz için bize baskı yapanlara ve haklarımızı engelleyenlere karşı sağlık çalışanlarını iş bırakmaya davet ediyoruz” dedi. Kızılboğa, “Acil servis, yoğun bakım ve ameliyathane hizmetlerini aksatmadan sağlık çalışanlarını bu eyleme katılmaya çağırıyoruz. Çünkü sağlık çalışanlarının sorunları katlanarak artıyor. Adaletsiz döner sermaye sistemi düzeltilmiyor. Sözleşmelilere kadro verilmiyor. YÖK sağlık çalışanlarının haklarını elinden alıyor. Hastanelerde şiddet devam ediyor. Kısacası sağlık çalışanlarının her geçen gün sorunları büyüyor. Sağlık çalışanları tüm bu yaşadıklarından dolayı 25 kasımda iş bırakarak Sağlık Bakanlığı'nı ve hükümeti uyarmalıdırlar. Acil servis, yoğun bakım ve ameliyathane hizmetlerini aksatmamak kaydıyla iş bırakmalıdırlar” dedi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ SİYASETÇİLERLE SIRITARAK POZ VERMEKTEN GEÇMİYOR
Kızılboğa, tüm haklarını eksiksiz alabilmek ve mücadelemize taş koyanları, önümüze engel çıkaranları bertaraf etmek için grev ve toplu sözleşme hakkını istediklerini de söyledi.  
 Kızılboğa, “Bu iş bırakma eylemi haklarımızın alınmasında önemli bir dönüm noktası olacaktır. Tüm kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü için grev ve toplu sözleşme hakkı şarttır. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü iktidar karşısında el pençe divan durup emir almakla, siyasetçilerle sırıtarak poz vermekten geçmiyor. Grev ve toplu sözleşme hakkı ile iktidar karşısında sağlam durmakla sorunlar çözülecektir. Siyasi iradeye kamu çalışanlarının yaptırım uygulamasını sağlayacak grev ve toplu sözleşme hakkına kavuşmamızla birlikte kamu çalışanının, sağlıkçıların sorunlarının çözümünde en önemli adım atılmış olacaktır. İş bırakma eylemi yapan kamu çalışanlarına ceza verilemeyeceği Danıştay kararıyla sabittir. Mahkemelerin bu konuda verdikleri kararlar ortadadır. Bu hukuki duruma rağmen hala bu konuda çalışanları baskı altına almaya, çalışanın iradesine ipotek koymaya çalışan yöneticiler olursa onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ilan ediyoruz” dedi.
25 KASIMDA HEP BİRLİKTE İŞ BIRAKALIM
25 Kasımda kamuda görev yapan sağlık çalışanları iş bırakma eyleminde bir bütünlük göstermeli ve hizmetten gelen güçlerini kullanmalarını isteyen Kızılboğa, “Bu güçlerini iktidara ve Sağlık Bakanlığı'na hissettirmelidirler. Bu nedenle haklarımız için hizmetten gelen gücümüzü kullanalım, 25 kasımda hep birlikte iş bırakalım diyoruz” diye konuştu..

 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın