KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Sağlık-sen mesai sorununu yargıya taşıdı

Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, Sağlık Bakanlığı'nın son olarak yayımlamış olduğu mesai saatleri ile ilgili genelge hakkında genel merkez nezdinde dava açıldığını bildirdi.
 

Sağlık-sen mesai sorununu yargıya taşıdı
02 EKİM 2010 CUMARTESİ 10:28
0
2085
0
AA aa
Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı'nın son olarak yayımlamış olduğu mesai saatleri ile ilgili genelge hakkında genel merkez nezdinde dava açıldığını söyleyerek, “Bilindiği gibi, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tam Gün Yasası ile 31 Temmuz 2010 tarihinden itibaren günlük mesai saatlerinin 9 saatten 8 saate inmesinin ardından uygulamaya ilişkin genelge yayımlamıştı. Sağlık çalışanlarının işe geliş ve gidiş saatlerinde değişiklik getirmeyen, ayrıca fiilen uygulanma şansı bulunmayan öğle tatili ihdası gerçekleştiren söz konusu genelgeye itiraz eden sendikamız; sağlık çalışanlarının yıllardır yaşadığı mesai adaletsizliğinin devamı anlamına gelen genelgenin değiştirilmesi talebiyle Sağlık Bakanlığı'na başvurmuştu.”
“Sendikamızın başvurusu üzerine Bakanlık, mesai saatleri ile ilgili yayımladığı genelgede düzenlemeye gitmesine rağmen, yapılan düzenleme kesintisiz sağlık hizmeti sunan personelin mesaileri konusundaki muğlâklığı gidermedi. Bunun üzerine Sendikamız Hukuk Bürosu, Bakanlık genelgesinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a dava açtı.”
“Dava dilekçesinde, kesintisiz sağlık hizmeti sunan bir personelin günlük mesainin yasa gereği 8 saatin sonunda bitmesi gerektiği belirtilerek, genelge ile sağlık çalışanlarının fiilen 9 saat çalışmaya devam ettiği, bu durumun Anayasaya aykırılık teşkil ettiği kaydedildi.”
“Dava dilekçesinde ayrıca; 657 Sayılı DMK'na göre kesintisiz hizmet verilen kurumların mesai düzenlemesinde Devlet Personel Başkanlığı'nın muvafakati gerektiğine işaret edilerek, Bakanlığın yayınladığı genelge ile bu konuda il valilikleri yetkilendirmesinin hukuka aykırı olduğu vurgulandı” dedi.

 

Bakanlık genelgesinde sağlık çalışanlarının günlük mesaisinin 8 saate indiği belirtildiği halde, geçmişle bugün arasında değişen bir şey olmadığını söyleyen Hant, Bakanlığın kesintisiz sağlık hizmeti sunulan birimlerde çalışanların mesaileri ile ilgili tasarrufu kurumlarına bırakmasıyla keyfi uygulamaların yolunu açtığını ifade ederek, "Biz kesintisiz hizmet sunan kamuda çalışan personelin 8 saatin sonunda mesailerinin bitmesini ve bu uygulamanın Bakanlık talimatı ile Türkiye'nin her köşesinde aynı şekilde uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın