KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Sağduyu hakim oldu

HDP'nin sokağa çıkma çağrısı üzerine Türkiye geneli düzenlenen yürüyüşlerde Güneydoğu Bölgesi’nde bazı illerde olaylar yaşanırken, Bingöl’de sağduyu hâkim oldu. DBP önünde bir araya gelen kalabalık grup, aynı gün yapılan 9 gözaltına rağmen basın açıklamasın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Sağduyu hakim oldu
01 KASIM 2014 CUMARTESİ 14:29
0
5432
1
AA aa

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bingöl İl Başkanlığı, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) ‘1 Kasım Dünya Kobani Günü' çağrısı üzerine kitlesel basın açıklaması yaptı.

Parti binası önünde bir araya gelen kitleye hitaben basın açıklamasını okuyan DBP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, dünya çapında tanınan çok sayıda kişinin çağrısı ile bugünün ‘1 Kasım Dünya Kobane' günü ilan edildiğini anımsattı.

“ALANLARA ÇIKANLARA ŞİDDET UYGULANDI”

AK Parti hükümetinin Orta Doğu'daki politikasının iflas etmesinden dolayı alanlara çıkanlara şiddet ve baskı uygulattığını ileri süren Yurtsever: “Bir sürü Kürt gencini katletmiştir. Ancak aynı zamanda AKP hükümeti ve Devlet insanlık direnişine destek vermesi gerekirken DAİŞ çeteleriyle kol kola görünmeyi ve “düştü düşecek” deyip bir katliamın oluşmasını istemiştir. Kobane düşmedi, tam tersine Kobane destan yazdı ve dünyanın gündemine düştü. Bu gün ve bu günden sonra bu insanlık yürüyüşüne omuz vermek ve başarısı için çalışmak ben Müslümanım diyen, ben insanım diyen ben demokratım diyen herkesin görevidir” dedi.

“KOBANİ ROJAVA'NIN KALBİDİR”

Kobani'yi Rojava'nın kalbi olarak nitelendiren Yurtsever, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Diğer yandan ortaya çıkan bu direniş Kürt ittifakını güçlendirmiş ve her bir Kürdün kalbi Kobane için atmıştır. En son Güney Kürdistan'ın Duhok kentinde bir araya gelen Kürt tarafları güçlü bir ittifakla çıkmıştır. Geçmişin hataları ve ayrılıkları bir yana bırakılmış yeni bir yaşam perspektifiyle ortak ittifakla çıkılmıştır. Bu yüzden Kobane Kürtler için yeni bir yaşam için yol gösterici olmuştur. Kobane artık Kürdistan'ın ittifak harcı olmuştur. Bu gün aynı zamanda Kürdistan ittifakının da günüdür. Kutlu olsun Bu çağrı elbette ki dünyada direnişin sesinin duyulması açısından son derece önemlidir. Bu vesilesiyle bir kez daha kulaklarını tıkayan, görmezden gelen ve düşmesi için elinden geleni yapan AKP hükümetine sesleniyoruz: Daha ne zamana kadar DAİŞ çeteleriyle ve insanlık düşmanlarıyla kol kala yürüyeceksin.”

Kitle yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağılırken, bölgede Şırnak, Mardin, Siirt ve Diyarbakır'da izinsiz gösteri yapan gruplara polis müdahale etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sevda b. (@Misafir_17998)
01 Kasım 2014 Cumartesi 23:38
İsteyince 16 yaşında masum bir genci öldürmedende eylem yapabiliyorsunuz demekki!!
Bende kürdüm yüreğim kobaniye yanıyor soydaşlarıma yanıyor.. Ama 16 yaşında ki kürt genci yasini öldürenleride unutamıyorum
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın