KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Rektör baydaş, stk'lılarla değerlendirme toplantısı yaptı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl'de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum örgütü ve meslek örgütü temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya gelerek, değerlendirme toplantısı yaptı.

Rektör baydaş, stk`lılarla değerlendirme toplantısı yaptı
04 MART 2010 PERŞEMBE 09:35
0
1823
0
AA aa
Dün saat 12.30'da Bingöl Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleşen değerlendirme toplantısına Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Çelik, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgay Şengül, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Baydaş, bazı Sivil Toplum Kuruluşları ve çeşitli sendika temsilcileri katıldı.
Basına kapalı olarak gerçekleştiren değerlendirme toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü.
Dün ilki gerçekleştirilen toplantılar serisine önümüzdeki günlerde kamu kurumu yöneticileri, çeşitli meslek örgütleri ve derneklerin de katılımıyla devam edileceği bildirerek, toplantıda, tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan Bingöl'ün üniversitenin de katkıları sonucu önemli gelişmeler sağlayabileceği belirtildi.
Tarım konusunda Üniversitenin, bilimsel destek, modern tarım teknikleri, modern hayvancılık yöntemleri ve çeşitli proje geliştirme konularında önemli görevler üstlenebileceği konuşuldu.
Sağlık alanında ise Üniversite bünyesinde bulunan Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun ara eleman yetiştirmede Bingöl için önemli bir fırsat olduğu belirtildi.
Kadın Doğum Hastanesinin, Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülmesi, yakında açılacak olan Mimarlık Mühendislik Fakültesi'yle birlikte yeni fakültelerin açılması temennisi, öğrencilerin barınma sorunu, Üniversitenin güçlü bir spor alt yapısı oluşturması ve turnuvalara katılması, ilçelere MYO açılması, proje hazırlama konusunda destek ve işbirliği ile kalkınmada özel sektör desteğinin çekilmesi gibi konular toplantıda dile getirildi.
Üniversitenin geldiği aşamanın genel olarak memnuniyet verici olduğunu dile getiren katılımcılar, bundan sonra üniversitenin şehre sağlayabileceği katkılar konusunda görüşlerini bildirdiler. Üniversitenin sivil toplum ve meslek örgütleriyle ilişkilerini geliştirmesinden memnuniyet duyduklarını belirten katılımcılar bu tür istişare toplantılarının devam etmesi temennilerini ifade ettiler.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın