KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Raziye teyzenin okuma azmi

Bingöl'de hastaneye gittiğinde tabelaları okumak için okuma yazma kursuna kaydolan 66 yaşındaki Raziye Ergünşah; 'Doktorun yanına gittiğimde hangi doktor olduğunu bilmiyorum ve o yüzden bunları öğrenmek istiyorum, kendimi ifade etmek istiyorum' dedi.

Raziye teyzenin okuma azmi
25 ARALIK 2023 PAZARTESİ 02:08
7
1279
3
AA aa

Bingöl merkeze bağlı Güveçli köyünde yaşayan 66 yaşındaki Raziye Teyze, tek başına hastaneye gittiğinde tabelaları okumak için köyde açılan okuma yazma kursunda eğitim görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği açılan kurslarla devam ediyor. Bu çerçevede Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü koordinesinde hem merkez mahallelerde hem de köylerde kurslar açılıyor. Bu kurslardan biri de merkeze yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Güveçli köyünde açıldı. Önceden köy okulunda eğitim gören kadınlar, okulun yapılan deprem analizin ardından yıkılmasıyla köydeki konukevinde okuma yazma öğrenmeye devam ediyor. Hastaneye gittiğinde tabelaları okuyamayan 66 yaşındaki Raziye Ergünşah da kursta okuma yazma öğrenmek için büyük çaba gösteriyor. 4 çocuğunun da desteğini arkasına alarak kursta eğitim alan Raziye teyze, ‘okumanın yaşı yoktur' diyerek herkese örnek oluyor.

Okumayı ve yazmayı en çok neden istediğini anlatan Raziye teyze, “Okuma yazma bilmiyorum ve okumayı öğrenmek istiyorum. Ben tam olarak Türkçe bilmiyorum. Onun için bu okuma yazma kursuna geldim. Hocamız burada bize yardım ediyor. Allah ondan razı olsun. Hastaneye tek gitmek zorunda kaldığımda bilmiyorum. Hangi araba gidiyor bilmiyorum, randevu alıyorum ama levhada yazan doktor isimlerini okuma bilmediğim için bilmiyorum. Okuma yazma bilsem tek başıma gidebilirim artık. Bunun için okuma yazma öğrenmek istiyorum. Hocamız burada ve bana yardımcı oluyor, Allah ondan razı olsun” şeklinde konuştu.

Bölgedeki kadınlara okuma yazma eğitimi veren kurs hocası Berivan Alınak; “13 öğrencim var okumak isteyen, yazmak isteyen ve zamanında okula gidemeyen. Okuma yazmayı sevenlerden biri de Raziye teyze. Raziye teyze ilk geldiği zaman neden okuma yazma öğrenmek istiyorsun dediğimde ‘hastaneye gittiğimde, doktorun yanına gittiğimde hangi doktor olduğunu bilmiyorum ve o yüzden bunları öğrenmek istiyorum, kendimi ifade etmek istiyorum' dedi. Bunları söyledi ve çok da başarılı” dedi. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106666)
25 Aralık 2023 Pazartesi 16:13
Eğitim camiasından bir şey anlaşılmıyor. Sen kendini yine de ifade etmeye çalış. Sendeki bu özveri biraz eğitimcilerde olsa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106665)
25 Aralık 2023 Pazartesi 14:40
Teyzeciğim emeğin boşa çıkmaz inşallah da. Kendince vicdan azabı çekmene gerek yok. Endişelenmene gerek yok. Şu an okuyan öğrencilerin çoğu okuma-yazma bilmiyorlar. Bu eğitimci kesiminin elinden bu geliyor. Becerisizlik, ruhsuzluk ne desen var bu kesimde. Okul var ama eğitimci yok. Sen rahat ol. Halleri ortada
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106653)
25 Aralık 2023 Pazartesi 07:40
Teyze için ferah olsun. Şuan okul okuyupta okuma bilmeyen bir çok öğrenci var. Bu eğitim camiası olduğu müddetçe senin okuma yazma bilmemem anormal degil
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın