KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Ptt'de 'gişematik' dönemi

PTT Genel Müdürlüğü 2007 yılı faaaliyetleri ve 2008 yılı hedeflerini anlattı.

Ptt`de `gişematik` dönemi
08 ARALIK 2007 CUMARTESİ 14:16
0
1264
0
AA aa
PTT Genel Müdürü Osman Tural, kesintisiz hizmet sunmak amacıyla, insansız çalışabilen, nakit tahsilat yapan ve para üstü verebilen akıllı makineler olan ''Gişematik''lerin 2008 yılından itibaren kullanılmaya başlanacağını belirtti.

Tural, PTT Genel Müdürlüğünde düzenlediği toplantı ile PTT'nin 2007 yılı faaaliyetlerini ve 2008 yılı hedeflerini anlattı. 2008 yılında gerçekleştirilmesi hedeflenen projelerin arasında Posta İşleme Merkezlerinin Modernizasyonun yer aldığını ve bu kapsamda İstanbul Anadolu Yakası 150. Yıl Posta İşleme Merkezinin akıllı bina olarak düzenlenmesi ihalesinin yapıldığını anlatan Tural, bir diğer projenin ise Otomatik Mektup Ayırım Sistemi (OMAS) olduğunu söyledi.

Tural, PTT tarafından, telefon faturaları, banka ekstreleri ve broşür gibi toplu gönderilerin elektronik ortamda müşteriden alınıp, güvenli ve hızlı bir şekilde varış yerine en yakın baskı merkezlerine yine elektronik ortamda iletilerek basılıp, zarflanarak alıcısına en hızlı şekilde ulaştırılmasını amaçlayan HYBRID MAİL projesinin de 2008 yılında hayata geçirilmesinin hedeflendiği bilgisini verdi.

GİŞEMATİK

Tural, kesintisiz hizmet sunmak amacıyla oluşturulan bir diğer proje olan Gişematik ile insansız çalışabilen, nakit tahsilat yapan ve para üstü verebilen akıllı makineler aracılığıyla vatandaşların sıra beklemeden fatura tahsilatları ve Posta Çeki işlemlerinin yapılmasını amaçladıklarını anlattı.

Projenin fizibilite çalışmaları tamamlandığını belirten Tural, ''35 makina alacağız ve pilot uygulama yapılacak. Gişelerden yapılan her türlü iş ve işlem gişematiklerden yapılabilecek. Elde edilecek sonuca göre hareket edilecek. 2008 yılında gişematikler hizmete girecek'' dedi. Gişematiklerden nakit para ile fatura ödemesi de yapılabileceğini anlatan Tural, makinelerin para üstü de verebileceğini söyledi. Tural, isteyenlerin gişematiklerde posta çeki hesaplarını kullanarak, PTT kartlarıyla da işlem yapabileceklerini kaydetti.



İnternethaber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
22.10.2026
11:45
Bingöl`de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de tam bilet 35 TL, öğrenci bileti 24 TL oldu. Diyarbakır'da tam bilet 28 TL, öğrenci bileti 14 TL; Muş'ta ise tam bilet 23 TL, öğrenci bileti 17 TL. HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Hatem Tarlak, komşu illerle aradaki fiyat farkına tepki göstererek zammın makul seviyeye çekilmesini istedi.
22.10.2026
11:32
Bingöl`de öğrencilere güvenli internet eğitimi
Bingöl'de öğrencilere güvenli internet eğitimi
Bingöl'ün Genç ilçesinde, eTwinning projesi kapsamında düzenlenen seminerde öğrencilere internetin bilinçli, güvenli ve sorumlu kullanımı anlatıldı. Eğitimle, dijital dünyadaki risklere karşı farkındalık oluşturulması hedeflendi.
22.10.2026
11:20
Alışverişte taksit sınırları değişti: Hangi üründe kaç ay taksit yapılabilecek?
Alışverişte taksit sınırları değişti: Hangi üründe kaç ay taksit yapılabilecek?
Ticaret Bakanlığı, kredi kartı ve tüketici finansmanı dışında kalan senetli satış gibi alışverişlerde uygulanabilecek taksit sürelerini belirledi. Televizyondan beyaz eşyaya, bilgisayardan mobilyaya kadar birçok kategoride farklı taksit sınırları uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın